banner565

banner472

Dijital dönüşümün geleceği için İstanbul’da buluştu

DEİK, TÜSİAD ve Çin Uluslararası Ticareti Destekleme Konseyi (CCPIT) tarafından düzenlenen, ATA Holding ve TFI TAB Gıda Yatırımlarının ana sponsorluğu ve Alternatif Bank’ın gümüş sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye-Çin İş Konferansı’nda iki ülke iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımlarıyla ‘Dijital Dönüşüm ve Geleceği Tasarlamak’ teması konuşuldu.

REEL SEKTÖR 01.08.2023, 00:01 24.08.2023, 09:41
14721
Dijital dönüşümün geleceği için İstanbul’da buluştu

Konferansta, Türkiye ve Çin’de dijitalleşme alanındaki iş yapma tecrübelerinin yanı sıra iki ülke arasındaki işbirliği fırsatları, başarı öyküleri ve dijital dönüşümün geleceği ele alındı. CCPIT ile DEİK ve TÜSİAD arasında, Pekin’de gerçekleştirilecek 1. Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı’na (CISCE) desteği ve işbirliklerinin artırılmasını vurgulayan Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandı.
Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Dr. İsmail Hakkı Musa, “Tarihi İpek Yolu üzerindeki ortaklığımız dijital dönüşüm ile birlikte dijital İpek Yolu’na evriliyor” dedi.
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Türkiye ile Çin’in geleceği birlikte tasarlamak için pek çok fırsata sahip olduğuna dikkat çekti.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, “Çin ile sadece ikili ticaretin dışındaki alanlardan da kendimize katmadeğer nasıl oluşturabiliriz sorusuna odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eş Başkanı Çağatay Özdoğru, “Çin ile işbirliğimizin, bu toplantıyla daha da güçleneceğine, dijitalleşme çalışmalarımızda, bu konuda dünya lideri olan Çin’den destek almamızın önemli faydalar sağlayacağına yürekten inanıyoruz” açıklamasını yaptı.
DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi, TÜSİAD Çin Çalışma Grubu Başkanı, TFI TAB Gıda Yatırımları Yönetim Kurulu Başkan Vekili & CEO’su ve ATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, dijitalleşme ve teknolojide Türkiye ile Çin arasındaki know-how transferinin önemli olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)
banner557