banner565

banner472

banner458

banner457

İGDAŞ’tan ‘İŞ’te EŞİTLİK’ projesi

İGDAŞ’ın YANINDAYIZ Derneği ile birlikte hayata geçirdiği, çalışma hayatında eşitlik prensibi temeline dayanan, ‘İŞ’te EŞİTLİK’ İGDAŞ tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

REEL SEKTÖR 01.12.2023, 00:01 19.12.2023, 12:15
14712
İGDAŞ’tan ‘İŞ’te EŞİTLİK’ projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldikleri günden bu yana İBB ve iştiraklerinde kadın çalışan sayısını, kadın yönetici oranını ciddi şekilde artırdıklarını ve toplumun kadınları görmeye alışık olmadığı iş kollarında kadın çalışan istihdam ettiklerini belirtti.
İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, kadın çalışan sayısını yüzde 22 artırdıklarını, böylece sektör ortalamasının 2 puan altında olan kadın çalışan oranını sektör ortalamasını 2 puan üstüne çıkardıklarını, kadın yönetici sayısını yüzde 125 artırdıklarını, ancak bunun çok daha ötesinde bir oranı hedeflediklerini söyledi.
İŞ’te EŞİTLİK projesini yürüten Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay şöyle konuştu: “İGDAŞ topluma hizmet eden ve kamu yararını öncelikleyen kamu sermayeli bir kuruluş olması sebebiyle çok önemli bir iyi örnek. İGDAŞ 7 milyondan fazla abonesiyle İstanbul’un tamamıyla temas ediyor.”
Yanındayız Derneği Kurucu Başkanı Nur Ger; “Medeniyet eşitlikle başlar. Kültürün temeli kadın erkek eşitliğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminin tek örneğidir” dedi.

Yorumlar (0)