banner565

banner472

banner458

banner457

İkiz dönüşüm, verimlilik ve yatırıma odaklanma çağrısı

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Rekabet Kongresi, ‘İkinci Yüzyılın Sektörleri’ ana temasıyla gerçekleşti.

REEL SEKTÖR 01.12.2023, 00:01 19.12.2023, 12:14
15639
İkiz dönüşüm, verimlilik ve yatırıma odaklanma çağrısı

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, verimliliğin yolunun yüksek katma değerli üretimden geçtiğini, bu alanda fark yaratmak için de iyi eğitilmiş iş gücünde geriye düşülmemesi ve KOBİ’lerin teknoloji destekli iş yaratma kaslarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sönmez; “; “İstihdamın büyük bir bölümünü üstlenmelerine rağmen iş gücü verimliliğinde potansiyelin altında kalan KOBİ’lerimizin nitelikli ve teknoloji destekli yüksek katma değerli iş yaratma kaslarını güçlendirmeliyiz” dedi. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, yarının ekonomisinde rekabet edebilmek için sahip olunması gereken teknoloji ve temiz üretime bugünden çok ciddi yatırımlar yapılmasının önemine vurgu yaptı.
SEDEFED Başkanı Emine Erdem; “Üretim süreçlerinde verimsizlikle ihracatta ise ithal girdimizin yüksekliği ile yüzleşiyoruz. Bu durumu tersine çevirmek için yüksek teknoloji endüstrilerine ve yeşil dönüşüme öncelik veren stratejik bir sanayi politikasına ihtiyaç duyuyoruz. Yeni bir yüzyılı rekabet ekseninde şekillendirmek için dijital ve yeşil rekabetin kurallarını hızla öğrenmeliyiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)