banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

İngiliz Hükümeti’nden Türk iş dünyasına çağrı

İngiliz hükümeti, Türkiye ile yeni ticari görüşmeler yapmak üzere, iş dünyasını Birleşik Krallık’ın hedeflerini şekillendirmeye davet etti.

REEL SEKTÖR 01.12.2023, 00:01 19.12.2023, 12:17
14632
İngiliz Hükümeti’nden Türk iş dünyasına çağrı

Yeni ve modern bir serbest ticaret anlaşması (STA), İngiltere’nin en büyük 20 ticaret ortağından biri olan Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirebilecek; hizmetler, dijital ve teknoloji gibi alanları içeren çeşitli sektörleri destekleyebilecek. Birleşik Krallık’ın Türkiyedeki en büyük yatırımcılarından Vodafone Grubu’nun Newbury’deki merkezine ziyaretinde İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Nigel Huddleston; “Harika bir stratejik ortak olan Türkiye ile ticari ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor. İşbirliğimiz, sadece geçtiğimiz bir yılda %30’dan fazla büyüme kaydetti” dedi.
Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO’su ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) DTİK (Dünya Türk İş Konseyi) Birleşik Krallık Ülke Temsilcisi Serpil Timuray şunları söyledi: “Yeni bir ticaret anlaşması hem Vodafone hem de Türkiye’ye yatırım yapan diğer şirketler için daha büyük fırsatlar yaratacaktır ve Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.”

Yorumlar (0)
banner557