banner565

banner472

banner458

banner457

Kadın-erkek istihdam oranı eşitlenmeli

SKD Türkiye’nin KPMG işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘İşin Geleceği ve Kadın İstihdamı Projesi’nin 2’nci fazında kadın istihdamındaki artış ile kadınlara dijital alanda yeni yetkinlikler kazandırılmasını ve kadınların olduğu alanların dönüşümünü destekleyecek Yol Haritası kamuoyu ile paylaşıldı.

REEL SEKTÖR 01.07.2023, 00:01 24.07.2023, 10:24
18169
Kadın-erkek istihdam oranı eşitlenmeli

TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) evsahipliğinde gerçekleşen toplantıda, SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ve yeni dünya düzeninde ülkemiz için eşitsizlikler söz konusu olmamalı” dedi.
KPMG Türkiye Ülke Başkanı Murat Alsan yaptığı açıklamada, “Kadınların işgücüne katılım oranlarının artırılması ve üst pozisyonlarda kadın çalışanların daha fazla rol almasının sağlanması yalnızca şirket performansına değil, aynı zamanda ülke ekonomisine de büyük ölçüde fayda sağlıyor” diye konuştu.
TSKB Genel Müdür Yardımcısı ve SKD Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, Kadın İstihdamı ve Fırsat Eşitliği Çalışma Grubu Eş Başkanı Meral Murathan, “Kadınların sürdürülebilir bir gelecek için çözüm sürecine dahil edilmesi ise karar alma kalitesinden eğitime, verimlilikten aile içi şiddete kadar pek çok alanda iyileşme sağlıyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)