banner565

banner472

banner458

banner457

Kamu Özel İşbirliği profesyonelleri İstanbul PPP (KÖİ) Haftası’nda buluştu

Kamu Özel İş Birliği Araştırma Merkezi tarafından, 7’inci kez düzenlenen İstanbul PPP (KÖİ) Haftası, 41 ülkeden Kamu Özel İş Birliği (KÖİ) profesyonellerini, ‘KÖİ: İnsana, Çevreye, Ekonomiye Yatırım’ ana temasıyla İstanbul’da buluşturdu.

REEL SEKTÖR 01.02.2023, 00:01 24.02.2023, 09:47
19568
Kamu Özel İşbirliği profesyonelleri İstanbul PPP (KÖİ) Haftası’nda buluştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ulaştırma projelerinin yüzde 20’si KÖİ modeli ile yapıldı” dedi. Karaismailoğlu, 2053’e kadar ulaştırma ihtiyacının iki katına çıkacağı öngörüsüyle yatırımları gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, “PPP projelerini klasik müteahhitlik projeleri gibi değil de risk ve fayda analizi çerçevesinde işin sosyolojisiyle beraber kamu ile özel sektörün hem riski hem de faydayı paylaştığı projeler olarak görüyoruz. Bu proje finansman modeli, önümüzdeki dönemde tüm dünyada daha çok tercih edilecek” açıklamasını yaptı.
Kamu Özel İş Birliği Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın, “Türkiye’de, tüm projelere sağlanan kamu desteği, yani garantiler, yatırım bütçesinin yalnızca yüzde 2’si. Gayri safi hasılanın ise binde 4’ü düzeyinde” dedi.

Yorumlar (0)