banner565

banner472

banner458

banner457

Katılımcı Demokrasi Okulu ilk kez Türkiye’de

Avrupa Konseyi, Argüden Yönetişim Akademisi ve İstanbul Kent Konseyi’nin işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Katılımcı Demokrasi Okulu katılımcılarını Büyükada’da buluşturdu. Katılımcı Demokrasi Okulu ile sivil katılımın yerelde güçlendirilmesi hedefleniyor.

REEL SEKTÖR 01.10.2023, 00:01 25.10.2023, 09:45
20630
Katılımcı Demokrasi Okulu ilk kez Türkiye’de

İBB Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Ali Galip Yükseltmek, İBB’nin kendi çalışmalarında katılımcı demokrasi ve sivil katılıma önem verildiğinin altını çizdi. Avrupa Konsey’inden Cornelia Perle, katılımcı demokrasinin güçlenmesinde yerel yönetimler kadar sivil toplumun da aktif çabaları ve katılımının gerçekleşmesinin önemini vurguladı. İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi, katılımcı demokrasi ve sivil katılımın şehirlerde güçlenmesinin öncelikli amaçları olduğunu belirtti.
Katılımcı Demokrasi Okulu’nu düzenleyen kurumlardan Argüden Yönetişim Akademisi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, sadece ülkemizde değil, diğer OECD ülkelerinde de güven oluşturarak demokrasiyi güçlendirmek üzere üst düzeyde girişimler olduğunu kaydetti. 

Yorumlar (0)
banner557