banner565

banner472

banner458

banner457

Küresel rekabetin ilk adımı yerel dinamikler

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve ABD merkezli Center for International Private Enterprise (CIPE) işbirliğiyle ‘İş Dünyası için Yerel Kalkınma’ projesi kapsamında Giresun’da kamu, yerel yönetim, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelindi.

REEL SEKTÖR 01.06.2023, 00:01 21.06.2023, 09:53
12933
Küresel rekabetin ilk adımı yerel dinamikler

Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane’yi kapsayan bölgede faaliyetlerini sürdüren Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) evsahipliğinde, Giresun Genç İş İnsanları Derneği (GİRGENDER) desteği ile düzenlenen etkinlikte; mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerde tedarik zinciri yönetimi ve iş acil durum planlarının oluşturulmasına ve dijitalleşmenin çevre üzerindeki etkisine yönelik eğitimler yapıldı.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, verimlilik ve katmadeğer yaratacak şekilde yerelin dinamiklerini kullanan ülkelerin, küresel rekabetçilikte ön plana çıktığını ifade etti. DOKASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Samet Aktaş, bölgedeki istihdam oranının tarımda Türkiye ortalamasının üstünde, sanayi ve hizmet sektöründe ise ortalamanın altında olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar (0)