banner565

banner472

banner458

banner457

TOBB, liseli genç girişimcilerin projelerini ödüllendirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu’nun, İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirdiği ‘TOBB Projektör’ projesinin kazananları ödüllendirildi.

REEL SEKTÖR 01.07.2023, 00:01 24.07.2023, 10:24
18176
TOBB, liseli genç girişimcilerin projelerini ödüllendirdi

Öğrencilerin heyecanı törene yansırken, 613 proje arasından birinci seçilen proje; iletişimini konuşarak veya vücut hareketleri ile sağlayamayan felçli bireylerin göz kırpma davranışıyla uyumlu gözlük tasarımı sayesinde isteklerini ifade etmesine olanak sağlayan Göz Kırp isimli Pertevniyal Lisesi’nin projesi oldu.
Şampiyon takımda; öğrenciler Yağız Gürarslan, Mehmet Emre Çankaya, Hasan Altan Turan, Kerem Yazıcı ve öğretmenleri Esra Gürbüz’den oluşan Los Pollos Hermanos takımının ödül ve madalyalarını; İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Avcı ile TOBB İGGK İcra Kurulu Başkanı Hasan Bünül birlikte verdi. Finalist 3 projeye para ödülü verilirken, ilk 10 projenin de ticarileşmesi için destek sözü verildi.
İstanbul’da eğitim veren resmi ve özel tüm liselere ulaşılarak hazırlık süreci yürütülen projeye toplam 613 başvuru yapıldı ve 45 kişiden oluşan değerlendirme kurulu tarafından finalist olan 50 proje belirlendi. Projelerde yer alan toplam 200 öğrenciye İstanbul Sanayi Odası’nda ‘Girişimcilik Eğitimi ve Deneyim Paylaşımı’ sertifikalı eğitimler verildi.
Kazanan Projeler: 1) Göz Kırp Projesi/Pertevniyal Lisesi, 2) Biyomatik Bubil Projesi/Modern Eğitim Koleji, 3) Hackers Games Projesi/TOKİ Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Yorumlar (0)