banner565

banner472

banner458

banner457

Yeni başkan Şekib Avdagiç oldu

Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, geçen yıl 90 milyar dolarlık ihracata imza atan Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Yönetim Kurulu ve Komite Üyeleri ile bir araya geldi.

REEL SEKTÖR 01.08.2023, 00:01 24.08.2023, 09:42
14639
Yeni başkan Şekib Avdagiç oldu

Hizmet ihracatının gelecek planları ve yapılması gerekenlerin masaya yatırıldığı toplantıda Hizmet İhracatçıları Birliği’nde yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç oldu. HİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bolat görevi İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Şekib Avdagiç’e devretti.
Bakanı Bolat, “Hizmet sektörlerimizle ülkemize net döviz girdisi, istihdam artışı ve katma değer sağlayarak ekonomimize güç vermeye devam edeceğiz. Sektöre özgü yeni nesil hizmet ihracatı desteklerimizle hizmet ihracatçılarımızın yanındayız” diye konuştu.
Avdagiç, “Pandeminin getirdiği tüm olumsuzlukları aşan sektörlerimiz, bir önceki yıla göre yüzde 47 artışla 90,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiştir ve bu rakam tüm zamanların en yüksek hizmet ihracatı rakamı olmuştur” bilgisini verdi. Prof.Dr. Ahmet Bolat da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “HİB’de birlikte açtığımız geleceğe uzanan bu kutlu yolda daha nice başarıları hep beraber elde edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
banner557