banner565

banner472

banner458

banner457

25 teknolojik uygulama depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlıyor

Türkiye’nin girişimcilik ve inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek bünyesinde faaliyet gösteren 25 yenilikçi girişimin sunduğu teknolojiler deprembölgesindeki yüzlerce insana ulaşmaya devam ediyor. Depremin hemen ardından çoğunlukla online veya mobil olarak kullanılabilen 25 teknolojik uygulamayı devreye alan girişimler, afetin yıkıcı etkisinin en kısa sürede iyileştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

TEKNOPARKLAR 01.04.2023, 00:01 26.04.2023, 09:26
21744
25 teknolojik uygulama depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlıyor

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr. Attila Dikbaş, “Sunduğumuz destekle ülkemizdeki genç girişimcilerin başarı hikayelerine küresel ölçekte 10 yılı aşkın süredir katkı sunan Kuluçka Merkezi’miz İTÜ Çekirdek bünyesindeki girişimler de gönüllü olarak destek projeleri ve kampanyaları başlattı” dedi.
Türkiye’de güncel olarak toplam 97 Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yer aldığını ifade eden Prof.Dr. Attila Dikbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri teknokentler, ülkemizdeki ekonominin teknolojiye dayalı milli kalkınma seferberliğiyle büyümesinde kilit rol oynuyor. Ayrıca İstanbul’daki deprem zone’larına, yapı türüne, strüktür ve temel projelerine göre sismik izolatör projesi ve mevzuat önerisi çalışmaları için bir proje hazırlanmakta.”

Yorumlar (0)