banner565

banner472

banner458

banner457

Dünyanın ilk kurşunsuz radyasyon koruma kalkanı üretildi

Teknopark İstanbul’da faaliyet yürüten Turing Kimya, dünyada ilk kez kurşunsuz radyasyon koruma plakası Anti-rad elde etti.

TEKNOPARKLAR 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:47
20403
Dünyanın ilk kurşunsuz radyasyon koruma kalkanı üretildi

Anti-rad’ın, Türkiye’nin yıllık 40 milyon dolarlık kurşun ithalatını sonlandıracağı ve özellikle tıp alanında ithal edilen ağır ve oldukça tehlikeli kurşun levhaların yerini alması bekleniyor.
Yerli, sağlıklı, hafif ve en önemlisi kurşun ile kıyaslanamayacak kadar avantajlı Anti-rad Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan (TAEK) Radyasyon Geçirgenlik Belgesi’ne sahip. Turing Kimya Anti-rad’ı Türkiye markası yapmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Anti-rad, nükleer santrallerden uçaklara ve telefonlara kadar çok çeşitli alanlarda kullanılabiliyor.
Turing Kimya kurucularından Tamer Çiçekçi, “Bor bazlı malzeme, 5G’nin oluşturacağı radyasyondan korunmada, önemli bir rol üstlenecek. Global patent başvurumuzu 2020’nin Mayıs ayında yaptık. Buluşumuzu dünyaya tanıtıp, standart bir ürün olarak kullanılmasını sağlayacağız. Eş zamanlı olarak, üretim ve satışını da global pazara çıkarmayı planlıyoruz. Yurt dışında sanayideki özel sektör temsilcileri ile görüşüyoruz” dedi.

Yorumlar (0)