banner565

banner472

banner458

banner457

KHAS Teknopark’ın proje başvuruları başladı

Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden Kadir Has Üniversitesi ile Türkiye’de öncü ve örnek birçok projeye imza atan Silivri Belediyesi’nin ortak aklıyla faaliyete başlayan KHAS Teknopark (Kadir Has Üniversitesi Silivri Teknoloji Geliştirme Bölgesi), üniversite-kamu-sanayi-sivil toplum ekseninde yürütülecek Ar-Ge çalışmalarıyla bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

TEKNOPARKLAR 01.09.2023, 00:01 21.09.2023, 10:23
20763
KHAS Teknopark’ın proje başvuruları başladı

KHAS Teknopark Genel Müdürü Latif Ulu’nun verdiği bilgiye göre, Ar-Ge’ye dayalı ileri teknoloji ürün ve hizmetlerin geliştirileceği bir ekosistem oluşturularak akademisyenlerin ve üniversite öğrencilerinin bilgi ve becerileri ile yenilikçi şirketler kurması, özellikle de kadın girişimcileri destekleyecek mekanizmaların ön plana çıkarılması amaçlanıyor.
Proje başvurularında önceliklendirecek odak alanları 10 başlık altında toplanıyor: Tarım ve Yeşil Dönüşüm, Afet Yönetimi, Enerji, Robotik, Haberleşme, Yapay Zeka, Siber Güvenlik, Sağlık, İleri Malzeme, Finans.
Ön kuluçka ve kuluçka merkezi, ortak çalışma alanları, özel ofis alanları ve spor alanlarının bulunduğu KHAS Teknopark’ta faaliyetin Ekim 2023’te başlaması planlanıyor.

Yorumlar (0)