banner565

banner472

banner458

banner457

Teknopark İstanbul start-upları desteklemek için 2022’de kendi yatırım fonunu kuracak

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı faaliyet gösteren Teknopark İstanbul, Türkiye’nin Derin Teknoloji Merkezi olarak 2022’ye hızlı başladı.

TEKNOPARKLAR 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:35
20713
Teknopark İstanbul start-upları desteklemek için 2022’de kendi yatırım fonunu kuracak

Derin teknoloji girişimcileri, Ar-Ge mühendisleri, kurumsal şirketler ve üniversitelere ev sahipliği yapan Teknopark İstanbul, ‘girişim sermayesi yatırım fonu’nu kurup bünyesindeki girişimleri doğrudan kendisi de destekleyecek.
Kurulduğu 2010 yılından bu yana akademi-sanayi-girişimci iş birliğini pratik ve örnek bir model olarak hayata geçiren Teknopark İstanbul, 2022 itibarıyla 408 firma, 2 bin 623 milli proje ve 7 binden fazla Ar-Ge mühendisine ev sahipliği yapmaya başladı.
Kuluçka Merkezi: Cube Incubation ile Türkiye ve bölgenin en büyük girişimcilik merkezinde start-upların projelerinin hayata geçmesini sağladıklarını belirten Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, bu sene yatırımcıların dışında kendi oluşturacakları özel yatırım fonu ile her türlü projeye destek olmayı amaçladıklarını, böylece girişimci sayısını arttıracaklarını söyledi.
Teknopark İstanbul’da şimdiye kadar 2 bin 500’ün üstünde yerli ve milli projenin tamamlandığını ve kurum yapıları ile de Türkiye’deki diğer teknoparklardan ayrıştıklarını ifade eden Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, savunma sanayinin yanı sıra diğer alanlarda da girişimcilere destek verdiklerini ve tarımdan tekstile, eğitimden biyoteknolojiye, siber güvenlikten yapay zekaya kadar çok farklı projelere ev sahipliği yaptıklarını belirtti.
Topçu, “Bu sayede Türkiye ekonomisine, ihracata katkı sağlıyoruz. Bu faaliyetlerle Türkiye diplomaside de güçleniyor. 2021’de toplamda 12 firmamız yatırım aldı. 7 firmamız ise yaklaşık 650 milyon liraya varan bir değerleme üzerinden, 50 milyon lira yatırım aldı. Bunların içinde çok farklı yazılım firmaları da vardı. Kampüs tesislerimiz şu an dolu durumda. Bu yüzden 3’üncü etap binalarımız ile birlikte kampüsü büyütme çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene içerisinde yeni girişimcilerimize, yeni firmalarımıza yer açmak adına yeni binalarımızı da hizmete açacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)