banner565

banner472

banner458

banner457

TGBD Başkanı Faruk İnaltekin güven tazeledi

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD); 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin yeniden TGBD Başkanlığı’na seçildi.

TEKNOPARKLAR 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:05
21817
TGBD Başkanı Faruk İnaltekin güven tazeledi

“Türkiye’nin Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ağı” olarak nitelikli faaliyetlere imza atan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği’nin (TGBD) 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 23 Mart Salı günü OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.  Genel Kurula Türkiye’nin dört bir yanından gelen teknopark genel müdürleri katılım sağladı.
Toplantıda pandemi şartları nedeniyle değişen iş ortamı, dijitalleşmeye dönük adımlar ve teknoloji geliştirme bölgelerinin rolü ele alınırken yapılan aktiviteler ve dönem raporu da mevcut Başkan Faruk İnaltekin tarafından sunuldu.
İnaltekin, TGBD olarak teknoloji geliştirme bölgeleri yöneticilerine ve personeline sağladığı eğitimler, yürüttüğü programlar ile teknoparkların yönetim kalitesinin artırılması ve yetkinliklerinin geliştirilmesi için yürütülen çalışmalara değindi.
Pandemi sonrası değişen iş yapış şekillerine teknoparkların ayak uydurması noktasında çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydeden İnaltekin, “Uzaktan çalışma gibi hayatımıza giren yeni düzenlemeler var. Bu yenilikleri teknoparklara uyarlama konusunda çalışmalar yapacağız. Mevzuatsal düzenleme dahil nelerin yapılması gerektiğini inceleyip bir yol haritası oluşturacağız” dedi.
İnaltekin, şu anda 49 üyeleri bulunduğunu, önümüzdeki dönem hem üye sayısını artırmaya odaklanacaklarını belirterek, “TGBD olarak yürüttüğümüz organizasyonlarda üye olmayan teknoparkları kapsayıcı şekilde yürütüyoruz. Yeni dönemde de kapsayıcı yaklaşımımız devam edecek” diye konuştu.
İnaltekin, TGBD olarak 2021-2023 çalışma döneminde de yasa ve yönetmeliklerin takip edilerek ilgili öneri ve görüşlerin oluşturulması, kurumsallaşma, farkındalık artırılması, niteliksel iyileştirme gibi çalışmalar ile devam edecek” dedi.
Genel Kurul’da Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimleri de gerçekleştirildi. Tek listenin yer aldığı seçimlerde mevcut Başkan Faruk İnaltekin’in oy birliği ile görevine devam ederken, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri aşağıdaki tablodaki isimlerden oluştu:

Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri
Yönetim Kurulu:
Başkan - Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü: Faruk İnaltekin
Başkan Yardımcısı - Ostim Teknopark Genel Müdürü: Derya Çağlar
Sayman - Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü: Serdal Terzi
Sekreter - Trabzon Teknokent Genel MüdürüÖmer Kurnaz
Üye - Fırat Teknokent Genel Müdürü: Erhan Akın
Üye - Erciyes Teknopark Genel MüdürüSerhat Dalkılıç
Üye - Teknopark İstanbul Genel Müdürü: Bilal Topçu

Denetim Kurulu:
Başkan - Mersin Teknopark Genel Müdürü: Özgür Durmaz
Üye - Samsun Teknopark Genel Müdürü: Mustafa Mortaş
Üy- OÜ Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi: Abdulkadir Decdeli

Yorumlar (0)