banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’nin önde gelen oyun firmaları San Francisco’da

Türkiye’den 10 oyun şirketini bir isim altında bir araya getiren ‘Games from Türkiye’, ilk etkinliğini San Francisco’daki Game Developers Conference’a (GDC) katılarak gerçekleştirdi. Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve Bilkent Cyberpark işbirliğiyle düzenlenen, Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği ticari heyete katılan stüdyolar, küresel oyun sektörünün önemli isimleri ile 250’den fazla görüşme yaptı.

TEKNOPARKLAR 01.05.2024, 00:01 06.05.2024, 10:11
6759
Türkiye’nin önde gelen oyun firmaları San Francisco’da

TOGED Başkanı ve Backpack Games CEO’su Ali Erkin, ‘Games from Türkiye’ gibi programların daha fazla destek ile global konferanslara katılmasının hem Türkiye’deki oyun sektörünün potansiyelini göstermesi, hem de ülkemizdeki oyun desteklerini tanıtması açısından çok faydalı olduğunu söyledi.
Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin, Türkiye’nin global oyun pazarındaki payının arttırılması için, ulusal ve uluslararası programlarını oyun sektörüne yönelik olarak özelleştirdiklerini vurguladı.
TOGED Danışma Kurulu Başkanı Tuğbek Ölek, Türkiye’nin oyun sektörü için sağladığı bu güçlü desteğin öncelikle Avrupa ama genel olarak dünya çapında çok büyük etkisi olacağını kaydetti.

Yorumlar (0)