banner565

banner472

banner458

banner457

01.12.2022, 00:01 14880

Yöneticilerin Karar Verme Becerileri

İşyerinde karar verme becerilerinizi geliştirmek ve etkili bir lider olarak atmayı düşünmeniz gereken bazı adımlar şöyle: Sorunların tespit edilmesi. Etkili İletişim. Bir eylem planı seçilmesi ve uygulanması. Verilerin yeniden incelenmesi ve işlenmesi. Nihai sonuçların kontrol edilmesi. Planların güncel olması. Alçakgönüllülüğü Koruma.

Yönetim kararlarının günlük işler üzerinde doğrudan bir etkisi vardır. Doğru kararları vermek, en alakalı bilgileri kullanmayı ve amaçlanan sonuçları sunmayı gerektirir. Her durumda, kararlar ister bir kişiyi ister bütün bir organizasyonu etkilesin, adım adım ilerleyerek bir çerçeve oluşturmak iyi sonuçlar sağlar.
İnsan olarak, karar verme becerilerimizi öğrenebilme ve geliştirebilme ayrıcalığına sahibiz.
Aşağıda, işyerinde karar verme becerilerinizi geliştirmek ve etkili bir lider olarak atmayı düşünmeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır:

Sorunların tespit edilmesi: Soru sormayı, kilit oyunculardan geri bildirim almayı ve tüm açıları göz önünde bulundurmayı unutmayın. Senaryoyu iyice anlarsanız, bilinçli bir karar vermek için daha iyi bir konumda olacaksınız. Karar vermek, sorunları tanıma ve çözüm bulma yeteneğini gerektirir. Problem çözme becerileri, baskı altında sakin kalmanızı ve mümkün olan en iyi çözümleri bulmanızı sağlar.
Etkili İletişim: Kararlar açık ve etkili bir şekilde iletilmelidir. Aktif olarak dinleyerek proje ilerlemesi, iş süreçleri ve çalışan performansı hakkında güncel kalmak mümkündür. Hızlı bir karar vermeniz gerektiğinde, her konuşma bilgi haline gelir.
Bir eylem planı seçilmesi ve uygulanması: Genel olarak en iyi eylem planına karar verin. Açık, spesifik ve uygulanabilir bir plan geliştirin. Çalışanlara bilgi sağlayın ve onları planla ilerlemeye teşvik edin. Bazı kararları hızlı bir şekilde almak gerekir. Gerekli zaman dilimi içinde bilinçli kararlar alma yeteneği başarı için esastır.
Verilerin yeniden incelenmesi ve işlenmesi: Mümkün olduğunca çok sayıda uygulanabilir ayrıntı topladığınızdan emin olun. Çalışma alanına aşina olan bir ekip üyesine, daha büyük bir karar vermeyi düşündüğünüzde veri toplama görevleri atanmalıdır. Kendi analizinizi yaparak veya görevi ilgili çalışanlara devrederek bilgileri özümseyin. Ne tür verilere ihtiyacınız olduğunu bilmek de önemlidir. Her seçimi inceleyin. Çeşitli seçeneklerin artılarını ve eksilerini tarttıktan sonra en iyi başarı şansını sunan yolu seçin.
Nihai sonuçların kontrol edilmesi: Yaptığınız her eylemden öğrenebilirsiniz. Kararlarınızın iyileştirilmesi gereken alanlarını belirlemek için sonuçlarınızı not alın. Sahip olduğunuz veriler doğru mu? Her seçenek değerlendiriliyor mu veya tanınıyor mu? Çalışanlarınızla ne kadar iyi iletişim kuruyorsunuz?
Planların güncel olması: Gerekli değişiklikleri yaparak hareket tarzınızı yeniden yönlendirin. İşe yarayan ve yaramayan şeyleri takip etmek, gelecekte daha iyi kararlar vermenizi sağlayacaktır. Genellikle iş kararlarıyla ilişkili beklenmedik tuzaklar vardır. İyi bir plana sahip olmak, ekibinizin öngörülemeyen sorunlardan kaçınmasını sağlar.
Alçakgönüllülüğü Koruma: Bazen başka bir çalışanın çözümünün sizinkinden daha iyi olduğunu kabul etmekle ilgilidir. Doğru seçimi yapmak, çözümü kimin geliştirdiğine bakılmaksızın esastır.
Bir işletmenin başarısı, karar verme yeteneğine bağlıdır. Karar vermek, kanıtlar önceki deneyimlerle birlikte yorumlandığında en etkilidir. İşletmenizdeki karar verme fırsatlarından yararlanın ve kararlarınızdan öğrenimler çıkarın. Deneyim kazandıkça, karar verirken daha etkili ve rahat olacaksınız.

Yorumlar (0)
banner557