Page 22 - KobiEfor_Eylul_2020
P. 22

KAPAK



                                  ruluşları hizmet bina-  yanıklılığı vb. hususlar dikkate alınarak korunma
                                  ları bu belgelendirme   ve kontrol önlemleri oluşturulmuştur. Pandemiye
                                  programı çerçevesinde   yol açan virüslerin yapısında ve bulaşma şeklinde
                                  denetlenebilmektedir.   değişiklik olması durumunda hijyen, enfeksiyon
                                    KobiEfor: Pandemi     önleme ve kontrol için hazırlanan kılavuz ve soru
                                  sonrasını da göz önü-   listelerinde gerekli güncellemeler yapılabilecektir.
                                  ne aldığımızda alınan     Bu belgelendirme programlarında temel yaklaşım
                                  belgelerin niteliği veya   başta çalışanlar, öğrenciler olmak üzere tedarikçiler,
                                  bundan sonraki olası    müşteriler, tüketiciler gibi ilgili tüm tarafların sağlı-
          salgınları da kapsayan bir yapısı bulunuyor mu?   ğını koruma altına almak ve kesintisiz olarak kont-
             Prof.Dr. Adem Şahin:  Güvenli Üretim, Güvenli   rollerin sürdürülmesini sağlamaktır. Önümüzdeki
          Hizmet, Güvenli Turizm ve Okulum Temiz Belgesi   dönemlerde oluşabilecek olası salgınları da gerekli
          kapsamında sanayi kuruluşları, hizmet sektöründe   güncellemelerin yapılması ile kapsayabilecektir.
          faaliyet gösteren kuruluşlar, konaklama tesisleri,
          yeme içme tesisleri, tur ve transfer amaçlı karayolu
          taşıtları ve eğitim kurumlarına yönelik olarak oluş-
          turulmuş olan belgelendirme programları, Sağlık
          Bakanlığı/Bilim kurulları, enfeksiyon önleme ve
          kontrol komiteleri, Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür
          ve Turizm Bakanlığı vb. ulusal otoritelerin görüş ve
          önerileri çerçevesinde damlacık ve/veya temas yolu
          ile bulaşan COVID-19’a yönelik olarak hazırlanmış-
          tır. COVID-19’un bulaşma şekli, virüsün yapısı, da-

             Helvacızade Grubu, iki tesisi için Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi aldı

             135 yıllık köklü geçmişiyle Zade                         önlemlerin alınmasının önemli oldu-
          markası ile yemeklik bitkisel sıvı yağ                      ğunu belirterek, “Üretimin devamı
          ve Zade Vital markası ile sağlık ala-                       adına aldığımız tedbirleri uygula-
          nında faaliyet gösteren Helvacızade                         yan ve belgelendirmeyi Türkiye’de
          Grubu, Covid-19 salgını döneminde                           ilk almaya hak kazanan Helvacızade
          güvenli üretimdeki başarısını ve id-                        Grubu’na teşekkür ediyorum. Alınan
          diasını bir kez daha gösterdi. Türk                         belgeyle ayrıca güvenli bir firmanın
          Standardları Enstitüsü (TSE) tarafın-                       milli standartizasyon ve belgelendir-
          dan “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Ön-                        me teşkilatımıza olan güveni de söz
          leme ve Kontrol Kılavuzu” kapsamın-                         konusudur” dedi.
          da verilen TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni    Helvacızade Grubu CEO’su ve 3.kuşak üyesi Dr.
          ilk kez iki ayrı tesisi ile almaya hak kazandı.  Mevlüt Büyükhelvacıgil şunları söyledi: “Bundan 8
             Zade Vital İlaç Üretim Tesisleri, kendi alanında   yıl önce ise nesiller boyu sağlık diyerek üniversi-
          belge almaya hak kazanan ilk kurum oldu. Ulusla-  te-sanayi işbirliğinde sosyal sorumluluk projemiz
          rarası kalite belgesi; çalışanlara Covid-19 testinin   Zade Vital’i hayata geçirdik. Bu kısa sürede tüm
          yapılması, insan sağlığına uygun üretime teşvik   dünyada her yıl yaklaşık 4.2 trilyon dolar harca-
          edilmesi, korunma ve kontrol önlemleri yönetimi,   nan pazarı, Türk tohumlarının şifası ile tanıştırdık,
          eğitim, atık yönetimi ve hijyenik bir şekilde sosyal   7 kıtaya yayıldık. 67 Türk bitkisini dünyaya taşıdık
          ve ortak kullanım alanları gibi pek çok kriterin de-  2023’te hedefimiz; bu rakamı 200 Türk bitkisine çı-
          ğerlendirilmesiyle veriliyor.                   karmak. Yaşadığımız pandemi döneminde iyi üre-
             Helvacızade Grubu’nun tesislerinde gerçekleşen   tim uygulamalarımızla hijyen tedbirlerimizi her
          törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardım-  zaman üst seviyede tutmakla yetinmedik. Sağlık
          cısı Hasan Büyükdede şunları söyledi: “Sanayi te-  profesyonellerimize destek verdik, aslında virüse
          sisleriyle başladığımız hizmet sektörüyle devam et-  karşı topyekün direnç gösterdik. Halkımızın ihti-
          tirdiğimiz güvenli üretim, güvenli hizmet belgesi ve   yaçlarını ön planda tutarak üretim kapasitemizi
          kılavuzlarını başka sektörlere de yaymayı planlıyo-  maksimum seviyeye  çıkardık. TSE COVID-19 Gü-
          ruz. Denetlemelerimizin sonucunda bu belgeyi, Hel-  venli Üretim Belgesi, doğru yolda ilerlediğimizin
          vacızade Grubu ve Zade Vital almaya hak kazandı.”   en büyük kanıtı… Bu belge uluslararası platform-
             TSE Başkanı Adem Şahin ise Pandemi sürecin-  larda, ihracat ayağında şüphesiz ki; Türk markaları
          de üretimin kesintisiz devam etmesini sağlayacak   için güven unsuru oluşturacak.”


         22 KobiEfor (\OÖO
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27