banner565

banner472

banner458

banner457

Bakan Şimşek’ten yeni üniversite müjdesi

Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nun Yeni Eğitim Dönemi’nin açılış töreni, Ziraat Bankası’nın Ankara Ulus’ta bulunan Tarihi Genel Müdürlük Binası’nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşti.

HABER 01.11.2023, 00:01 27.11.2023, 08:30
24717
Bakan Şimşek’ten yeni üniversite müjdesi

Bakan Şimşek; “Ziraat Bankası’nın girişimi ile Ziraat, Finans ve Teknoloji unsurlarını bir araya getirecek şekilde kuracağımız üniversite ile bu konuda çok önemli bir adımı daha atıyoruz” dedi. Bakan Şimşek, “30 trilyon dolarlık ekonomik büyüklük ve 8 trilyon dolarlık ticaret hacmine erişim imkânıyla İstanbul Finans Merkezi, küresel finans açısından önemli bir cazibe merkezi potansiyeline sahiptir. Söz konusu potansiyeli gerçeğe dönüştürecek en önemli unsurlardan bir tanesi de dünya ile rekabet ederek, geleceği yönlendiren nesillerin bankacılık sektörümüzde çalışmasıdır” diye konuştu.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar “Bankamız 160 yıldır ekonomi ve finans sektörünün yanı sıra kültür-sanat, spor, eğitim vb. alanlarda verdiği desteği bir adım daha öteye taşıyacak olan Üniversite’nin temellerini atıyoruz. Bu amaçla kurduğumuz Ziraat Bankası Eğitim Vakfı, Aralık başında düzenlenecek ‘Bankacılığın Geleceği’ konulu uluslararası sempozyum ile de akademik alanda katkı sunmaya başladı” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)