banner565

banner472

banner458

banner457

Bigg’e daha büyük destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan ‘Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü’ kapsamında, sporla ilişkili tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi amacıyla BİGG Spor Ödülleri Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.  

HABER 01.02.2023, 00:01 24.02.2023, 09:30
19691
Bigg’e daha büyük destek

Yarışmaya, ‘Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları’, Sporda yapay zeka uygulamaları, ‘Sporda giyilebilir teknolojiler’, ‘Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri’, ‘Sporda antrenman, rehabilitasyon ve sağlık teknolojileri, ‘İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi’ ile ‘Sporda yapay uzuv/protez teknolojileri’ kategorilerinde toplam 84 teknolojik girişim başvurdu.
Yarışma sonucunda kazananların ödülleri AKM’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni TÜBİTAK, Bilişim Vadisi, Teknopark İstanbul ile Artaş Grubu’nun katkılarıyla düzenlenirken, yarışmada derece giren ürünler, AKM Tiyatro sahnesi fuaye alanında sergilendi.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “BiGG Spor kapsamında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya daha çıkacağız. Burada da ilk çağrımıza benzer şekilde giyilebilir teknolojilerden, yapay zekâya, sensör teknolojilerinden, sağlığa farklı başlıklardaki başvuruları kabul edeceğiz” diye konuştu.
Bakan Varank, ödül töreni sonunda toplu fotoğraf çektirilirken Bakan Kasapoğlu’na BİGG programının yeni çağrısında destek üst limitinin 450 bin liraya çıkarılması, törende ödül alan işletmelere de verilecek olan 200 bin TL destek tutarının 300 bin TL’ye yükseltilmesi çağrısında bulundu. Talepler, Bakan Kasapoğlu tarafından da kabul edildi.
TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal, “BİGG Spor Ödülleri Yarışması’nda sporla ilgili tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, teknolojik girişimlerin desteklenmesi, spor teknolojileri hakkında farkındalığın artırılmasını amaçlıyoruz” açıklamasını yaptı.

Sağlıktaki teknolojik dönüşüme öncülük edecek
İlaç, tıbbi cihaz, medikal, biyoteknoloji, genetik, robotik ve yazılım temalarında faaliyet gösteren Sağlık Bilimleri Üniversitesi TEKMER, resmi olarak açıldı. KOSGEB tarafından desteklenen TEKMER sayısı, 17’ye çıktı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi TEKMER’in resmi açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni TEKMER’in teknoloji tabanlı girişimleri ile sağlıkta yaşanan teknolojik dönüşüme öncülük edeceğini söyledi.
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, dünyanın pek çok milyar dolar değerlemeye ulaşan unicornlar çıktığını ifade ederek “İşte bunların yeri TEKMER gibi bu tür merkezler. Bizden çıkmıyor demiyoruz. Bizden de ziyadesiyle çıkıyor ve şu an için tohumlarını ektiğimiz bir dönem yaşıyoruz ve inanın önümüzdeki 10 yıllarda çok ciddi anlamda buradan üretimler alacağız” açıklamasını yaptı.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet Erdöl de TEKMER bünyesinde geliştirilecek olan projelerle ilgili, “Projeler, sanayi-akademi iş birlikleri, start-up ve scale-up şirketleriyle yapılacak olan ortak projelerle halihazırda üretilen yüksek katma değerli ürünlerin fikri sınai mülkiyet haklarının korunması ve ticarileştirilmesine, mevcut kapasitenin ve verimin artırılmasına katkı sağlayacaktır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)