banner565

banner472

banner458

banner457

Bilim ve teknoloji rüzgarı Antalya’da

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kepez Belediyesi’nin, TÜBİTAK yürütücülüğünde, Dokumapark’taki 12 bin 500 m2’lik Antalya Bilim Merkezi’nde, 2.’sini düzenlediği Antalya Bilim Festivali’nin (BİLİMFEST) açılışını yaptı. Her yaşa hitap eden yüzlerce bilimsel atölyelerin bulunduğu ve yeni teknoloji ürünlerinin sergilendiği BİLİMFEST, ziyaretçilerini teknolojinin devleriyle buluşturdu.

HABER 01.11.2023, 00:01 27.11.2023, 08:29
24694
Bilim ve teknoloji rüzgarı Antalya’da

Bilim ve teknoloji rüzgarı estirecek BİLİMFEST’in, ikinci yılında da Antalya’da yoğun bir ilgiyle karşılandığını belirten Kacır, şu bilgileri verdi: “Bakanlığımızla birlikte İçişleri Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın da katılım göstereceği BİLİMFEST, 4 gün boyunca Türkiye’nin teknoloji devlerine evsahipliği yapacak. Festivalimizde; TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, TÜRKSAT, TUA gibi yerli ve milli teknoloji üreten kurumlarımızla birlikte, üniversitelerimiz, teknokentlerimiz ve Organize Sanayi Bölgelerimiz (OSB’ler) de yer alacak. Söyleşiler, sergiler, görsel şovlar, farklı alanlarda çok sayıda atölye çalışmaları ve TÜBİTAK tarafından bilim gösterileri yapılacak. BİLİMFEST kapsamında ayrıca ‘Tarım Teknolojileri’, Akıllı Şehir ile Çevre ve ‘Enerji Teknolojileri’ alanlarında Antalya’daki ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılabildiği 3 farklı yarışma düzenleniyor.”
Kepez Belediyesi bünyesinde, TÜBİTAK desteğiyle kurulan Antalya Bilim Merkezi’nin; Akdeniz Bölgesi’nin ilk ve tek bilim merkezi olma özelliği taşıdığını vurgulayan Bakan Kacır, “Antalya Bilim Merkezi projemize TÜBİTAK’la birlikte 23 milyon liralık destek sağladık. Proje kapsamında 7 farklı eğitim atölyesi kuruldu. 31 Mart 2022’de açılan Merkez, TÜBİTAK destekli 7. bilim merkezimiz olmuştur. 9 ilimizde büyük ölçekli bilim merkezi kurulması projelerimiz devam ediyor. ‘Küçük Ölçekli Bilim Merkezi Kurulması Destek Programı’ ile 17 projeyi desteklerken, 25 yeni proje için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar (0)