banner565

banner472

banner458

banner457

Elektrikli araçlar piste çıktı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli’de düzenlenen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Bakan Varank, lise ya da üniversite seviyesinde gençlerin, kendi araçlarını tasarlayarak yarışmaya katıldığını, finale kalanların 3 denemede en uygun şartlarda, en az elektriği harcayarak parkuru tamamlamaya çalıştığını söyledi.

HABER 01.05.2023, 00:01 24.05.2023, 09:17
19600
Elektrikli araçlar piste çıktı

Bu yarışmaların, insansız sualtı araçlarından savaşan İHA yarışmalarına kadar 41 farklı kategoride düzenlendiğini belirten Varank, “Tüm Türkiye’den 300 binden fazla takım, 1 milyonun üzerinde genç arkadaşımız, uluslararası takımlar da dahil olmak üzere bu yarışlara katılmak için başvurdu” diye konuştu.
Önümüzdeki dönemde yeni bir başlangıç yapılacağını anlatan Varank, “TEKNOFEST atölyelerini Türkiye’nin dört bir yanında yaygınlaştıracağız. İşte TEKNOFEST’e katılacak gençlerimiz de bu TEKNOFEST atölyelerine gelip takım arkadaşlarıyla beraber çalışabilecekler, oralarda kendilerine vereceğimiz mentorlükten malzeme desteğine kadar farklı desteklerimizden faydalanarak TEKNOFEST yarışmalarına çok daha iyi şekilde hazırlanabilecekler” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)