banner565

banner472

banner458

banner457

Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun;  “55 yıldır iklimlendirme sektörünü şekillendiriyoruz”

Türkiye iklimlendirme sektöründe 55 yıldır öncü ve yenilikçi bakış açısıyla pazarı yönlendiren firma olmanın haklı gururunu yaşadıklarını paylaşan Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, Ar-Ge’sini yaptıkları ürünlerle sektörün trendlerini belirlediklerini söylüyor.

HABER 01.11.2019, 07:17 30.11.2019, 11:05
11535
Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun;  “55 yıldır iklimlendirme sektörünü şekillendiriyoruz”

FORM Şirketler Grubu, iklimlendirme alanında 55. yılını geride bırakıyor. Bu süre içerisinde dünyada ve Türkiye’de gelişen ve değişen ekonomik yapı, nüfustaki artış ve yapılaşma, global ısınma ve konfor anlayışındaki değişimle iklimlendirme sistemlerinin kullanımı da son yıllarda hızlı bir şekilde arttı. Türkiye’de iklimlendirme sektörü son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişti.
Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun; “Form Şirketler Grubu, Türkiye iklimlendirme sektöründe 55 yıldır öncü ve yenilikçi bakış açısıyla, daima ileriye ve en iyiye olan yönelimini kaybetmeden pazarı yönlendiren firma olmanın haklı gururunu yaşıyor” diyor.
Tunç Korun, Form Şirketler Grubu’nun kuruluşundan bugüne öyküsünü anlatıyor: “1965’te küçük bir proje ofisi ile başlayan iklimlendirme çalışmalarımız, piyasa ihtiyaçlarından dolayı hızla mekanik tesisat, imalat ve temsilcilik içeren bir yapıya dönüştü. Son 30 yıldır da ağırlıklı olarak merkezi iklimlendirme sistemleri ve VRF klima cihazları konusunda temsilcilik, imalat ve satış sonrası hizmet faaliyetleri yürütüyoruz. Merkezi iklimlendirmede ürün gamımız toprak ve su kaynaklı ısı pompaları, tek bir paket cihaz ile tüm soğutma, ısıtma, havalandırma ve filtrasyon ihtiyacına çözüm sunan paket klimalar, klima santralleri, soğutma grupları ve fancoilleri içeriyor.”
“Ar-Ge’sini yaptığımız ürünlerle sektörün trendlerini belirliyoruz”: Tunç Korun, çalışmalarını; “Merkezi Sistemler, VRF ve Bireysel Sistemler ve Üretim” faaliyetleri konularında 3 ayrı firma ile yürüttüklerini ifade ediyor: “Üretim faaliyetlerimizi Form Endüstri Tesisleri çatısı altında, İzmir’deki Pancar OSB’de gerçekleştiriyoruz. Üretim tesisimizde iki ayrı ürün grubumuz bulunuyor. Biri endüstriyel binaların çatılarına dönük kendi geliştirdiğimiz ürünler; Fes klima evaporatif soğutma üniteleri, Sunvia doğal aydınlatma sistemleri, Troke duman tahliye ve doğal havalandırma kapakları. Patenti Form’a ait olan Türkiye’nin ilk yerli üretim gün ışığı doğal aydınlatma sistemi olan Sunvia ise sıfır enerji tüketimiyle yapay aydınlatmalardan kaynaklı doğaya salınan karbon miktarını azaltan çevre dostu bir sistem. Kendi üretimimiz ve markamız olan TROKE Duman Tahliye Kapakları, Türkiye’deki ilk yerli CE Sertifikalı duman ve ısı tahliye kapağı. Fesklima Evaporatif Soğutma Üniteleri, kompresör olmadan ve çok az enerji sarfiyatı ile fabrikalardan, atölyelere, endüstriyel mutfaklara kadar pek çok büyük mekanın serinletilmesini sağlıyor. Diğer üretim grubumuz ise klima ürünleri.”
Tunç Korun; ithalatını ve/veya üretimini gerçekleştirdikleri tüm ürünlerin çevreci ve enerji verimliliği kriterlerine uygun, tasarruflu ve sertifikalı, yüksek performanslı ürünler olmasına özellikle dikkat ettiklerini vurguluyor.
Tunç Korun, 2019’un Form Şirketler Grubu için önemli yatırım ve ortaklıkların yılı olduğunu dile getiriyor: “Japon Mitsubishi Heavy Industries ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık, Lennox ile imzaladığımız paket klima lisanslı üretim anlaşması, üretimine başladığımız Form markalı su kaynaklı ısı pompalarımız başta olmak üzere pek çok önemli adım attık. Bu yıl en önemli önceliğimiz; ekonomik kırılganlıkların olduğu bu dönemde hem kendi maliyetlerimizi hem de müşterilerimizin maliyetlerini doğru yöneterek karşılıklı fayda sağlayabilmek ve buna ek olarak müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine uyumlu ürünler üretebilmek. Örneğin; Form markalı yeni ürünümüz su kaynaklı (AVM tipi) ısı pompası bu pazardaki bilgi birikimi ve tecrübemizi Ar-Ge’sine de yansıttığımız bir ürün oldu. Yeni ısı pompalarımız yüksek performans ve enerji verimliliğinin yanı sıra fiyat, kullanım ve montaj açısından da kullanıcılarına pek çok yeni kolaylık sunacak.”

Yorumlar (0)