banner565

banner472

banner458

banner457

Gais Cyber Security ile “Sürekli Siber Güvenlik”

Dünya standartlarında sunduğu siber güvenlik hizmetleriyle dikkat çeken Gais Cyber Security, aynı zamanda siber güvenlik teknolojileri de üreten bir Ar-Ge firması. Gais Cyber Security CEO’su Osman Doğan, “2024’te faaliyetlerimizi yurtdışında daha da büyüteceğiz ve şu an üzerine çalıştığımız sızma testi yazılımını geliştirmeyi hedefliyoruz” diyor.

HABER 01.05.2023, 00:01 24.05.2023, 09:18
20991
Gais Cyber Security ile “Sürekli Siber Güvenlik”

Gais Cyber Security CEO’su Osman Doğan; siber güvenlik alanında yönetici olarak yirmi yıla yakın süre çalıştıktan sonra 2017’de “Seamless Security” mottosuyla Gais Cyber Security firmasını kurduğunu belirtiyor: “Şirketimiz gücünü misyonundan ve sektördeki en yetkin siber güvenlik uzmanlarından oluşan ekibimden alıyor. Yerel kaynakları etkin kullanarak yeni ve alternatif siber güvenlik çözümlerini ülkemize ve dünyaya kazandırmak, küresel anlamda bilinen bir siber güvenlik şirketi olmak vizyonuyla çalışıyoruz.”

“Türkiye için katma değer yaratarak büyüyoruz”
Doğan, Dünya’yı örnek aldıklarını ve Türkiye için katma değer yaratarak büyüdüklerini, Gais Cyber Security ekibinin bu ülkenin genç zekalarının ne kadar büyük işler başarabileceğini tüm Dünya’ya kanıtladığını söylüyor: “Biz, bir kurumun ihtiyacı olabilecek siber güvenlik hizmetlerinin hepsini kendi bünyemizden sağlıyoruz. Şirketimiz; ofansif olarak paydaşlarımızın güvenliklerinin test edilmesi ve bulunan güvenlik açıklıklarının kapatılması, defansif çözümlerin tasarlanması ve entegrasyonu gibi iki ana başlık altında faaliyet gösteriyor. Beyaz şapkalı hacker dediğimiz siber güvenlik uzmanlarımız, Dünya çapında aldıkları ödüller ve başarılarla ülkemizi tanıtıyor.”
Gais Cyber Security, sunduğu çözümlerin yanı sıra siber güvenlik ekosistemine yeni uzmanların yetiştirilmesi için yapılan eğitimler ve özellikle ofansif faaliyetleri esnasında sektörde gördükleri ihtiyaçların giderilmesi için yapılan Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetleri olmak üzere iki alanda daha faaliyet gösteriyor. Doğan, “2024 yılında Gais Cyber Security’nin sunduğu hizmetleri bulut sistemler üzerinden erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz” diyor.
Gais Cyber Security’nin hizmetleri 3 kategoriden oluşuyor: Red Team, Blue Team ve Purple Team. Her bir hizmet, üçüncü bir kişinin bakış açısıyla hem ofansif hem de defansif çözümler sunarak bilişim sistemlerinin güvenliğini sağlamayı hedefliyor.

7/24 siber güvenlik desteği
Gais Cyber Security ekiplerinin bütünleşik bir yaklaşımla 7/24 destek sunarak, müşterilerinin güvenliğine en yüksek düzeyde katkı sağladığını aktaran Doğan, şu bilgileri veriyor: “Red Team hizmetleri saldırı simülasyonu hizmetleridir. Firmanızın bilişim sistemlerinin bütünsel anlamda siber güvenlik kontrolünü yaptırabileceğiniz hizmetimizin adı ise Sızma Testi’dir (Penetrasyon Testi) ve kalite güvence standartları gereği her yıl yaptırılması zorunludur. Diğer Red Team hizmetlerini ise firmanızın açıklarını kontrol etmek için sürekli alınan bir güvenli siber saldırı hizmeti olarak düşünebilirsiniz. Blue Team hizmetimiz; olası siber saldırılara karşı şirket içerisinde alınacak tedbirleri ve olay müdahale hizmetlerini kapsar. Purple Team ekibinde ofansif ve defansif yaklaşımları birlikte çalıştırarak uzmanların etkinliklerini geliştirirken bilişim sistemlerinde iyileştirmeler yapıyoruz.”
Doğan, kurumların siber güvenlikten sorumlu ekiplerinin mesleki yeterliliklerini arttırmak için eğitimler vererek kurumların siber olgunluk seviyelerinin arttırılmasına katkı sağladıklarını, ayrıca firmaların hangi siber güvenlik uygulamalarını kullanmaları ve bunların entegrasyonlarının nasıl yapılması gerektiğine dair danışmanlık hizmeti de sunduklarını kaydediyor: “Yerel kaynakları etkin kullanmak, inovatif çözümler geliştirmek ve kusursuz hizmet sunmak prensipleriyle çalışıyoruz. Hem uzmanlık hem teknoloji geliştirme yeteneğimiz birarada olduğundan sunduğumuz hizmetlerin güvenilirliğinden ve mükemmelliğinden eminiz. Konu siber güvenlik ise mükemmellikten ödün veremezsiniz.”

Yorumlar (0)
banner557