banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Girişimcilerin yeni adresi Cube Ümraniye açıldı

Ümraniye Belediyesi ile Teknopark İstanbul tarafından yapılan ve girişimcilerin fikirlerini hayata geçireceği Cube Ümraniye Uydu Kuluçka Merkezi’nin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptı. Kuluçka Merkezi’nin açılmasıyla birlikte finansal teknoloji alanındaki girişim ve girişimci adaylarının projelerinin geliştirilmesinde yaşanan önemli bir boşluk doldurulmuş olacak.

HABER 01.11.2023, 00:01 27.11.2023, 08:30
24813
Girişimcilerin yeni adresi Cube Ümraniye açıldı

Ümraniye Belediyesi, girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmek ve onların gelişimine destek sağlamak amacıyla Nisan’da Teknopark İstanbul ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile bir protokol imzalayarak Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi’ni kurdu. Açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Metin Yerebakan, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. İsrafil Kuralay, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Ömer Torlak ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, İlçe Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye İlçe Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, geçen Nisan’da; Türkiye’nin oyun, dijital sanat, simülasyon, artırılmış gerçeklik, VR ve mobil uygulama tematik alanlarına sahip ilk uydu kuluçka merkezi Cube Beyoğlu’nun hayata geçtiğini anımsatarak, Teknopark İstanbul bünyesinde faaliyete geçen ikinci uydu kuluçka merkezi Cube Ümraniye’nin özellikle finansal teknolojiler alanında girişimcilik ekosistemimizde yeni bir rüzgar estireceğini söyledi: “Türkiye’nin küresel fintek merkezi olarak konumlanmasını sağlayacak İstanbul Finans Merkezimiz de Ümraniye’de yükseliyor. Ümraniye’nin finansal teknolojiler alanında önemli bir odak noktası haline gelmesi de gelecek adına heyecan verici.”
Cube Ümraniye’de girişimcilerin aynı zamanda, Teknoloji Transfer Ofisi destekleri ve teknopark vergi avantajları gibi ayrıcalıklara sahip olacağını anlatan Kacır, “Cube Ümraniye’nin girişimcilik ekosistemimizde önemli bir adım olacağına inanıyorum. 7. turcornumuz da bir fintek firması. Cube Ümraniye’yi, ülkemizden finans teknolojilerinde lider teknoloji girişimleri, yeni Turcorn’lar çıkarmak adına önemli bir adım olarak görüyorum” diye konuştu.
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bu merkez, özellikle finans ve sigortacılık alanında yeni fikir ve projelerin yeşerdiği, başarı hikayelerinin de yazıldığı bir merkez olacak” dedi.

Yorumlar (0)