banner565

banner472

banner458

banner457

Global marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Efora İnsan Kaynakları, yüzde 200 büyümeyi hedefliyor

Efora İnsan Kaynakları Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Şenel ve Genel Müdür Gürsel Şenel, krizi fırsata çevirdiklerini, 2020’de yüzde 300 büyüdüklerini, 2021’de ise yüzde 200 büyümeyi hedeflediklerini açıklıyor.

HABER 01.07.2021, 00:01 28.07.2021, 10:30
23148
Global marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Efora İnsan Kaynakları, yüzde 200 büyümeyi hedefliyor

Efora İnsan Kaynakları Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Şenel, “Pandemiyle birlikte yeniden şekillenen iş hayatında uzaktan çalışma modelinin hızla yaygınlaştığını, e-ticaret pazarındaki artışın yüzde 300-400’leri bulduğunu bunun da İK (insan kaynakları) sektöründe, istihdama ciddi talep artışı olarak yansıdığını ve İK firmalarına talebin pik yaptığını söylüyor. Pandeminin firmalara uzaktan çalışma modeliyle de çalışılabildiğini ve ofis sarf giderlerinde ciddi maliyet avantajı sağlanabileceğini gösterdiğini belirten Şenel, “Biz dahil bütün işletmeler, yeni dünya düzenine uygun altyapılar geliştirmeliyiz” diyor.

Şubat 2020’de Efora İnsan Kaynakları’nın Hollanda’da Amsterdam ve Almanya’da Frankfurt ofislerini ziyaret eden  Şenel, ihtiyacı öngörerek, iyi bir hamle yaptıklarını, portföylerini bu doğrultuda şekillendirip geliştirdiklerini ve pandeminin başlangıcında hazırlıklı olduklarını, krizi fırsata çevirdiklerini anlatıyor: “Örneğin; Cumhurbaşkanlığı’nın kolonya operasyonuna yaklaşık 300 kişilik destek hizmetini Efora İnsan Kaynakları olarak biz sağladık. Türkiye e-ticaret pazarının önde gelen kuruluşlarına hizmet sunuyoruz. Pandeminin başlangıcında fabrikaların günlük çalışan talebi 400’lerdeyken o dönem 1250 rakamını gördük. 2020’de yalnızca Tuzla-Köseköy bölgesinde aylık sağladığımız günlük çalışan sayısı 20 bini buldu. 76 ilde, 35-40’ı çok yüksek çalışan talebi olan toplamda 70 firmaya 6 bine yakın çalışanla hizmet veriyoruz. Tedbirlerimizi erken aldığımız için talepleri karşılayabildik.”

Efora İnsan Kaynakları yurtiçinde; Gebze Merkez Ofisi, İstanbul Ofisi ve Ege, Güney Marmara, Çukurova, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölge müdürlükleri ve ilgili illerde şubeleri, yurtdışındaysa Amsterdam ve Frankfurt ofisleriyle e-ticaret kuruluşları, lojistik şirketleri ve ağırlıklı olarak Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB’ler) firmalara hizmet sunuyor. Şenel, pandemide riski minimize etmek için çalışanlarla görüşmelerin çoğunluğunu internet üzerinden gerçekleştirdiklerini ve dezenfeksiyondan teste çok ciddi sağlık önlemleri aldıklarını paylaşıyor.

2022’de Avrupa’da 5 ofis açma hedefi
Efora İnsan Kaynakları Genel Müdürü Gürsel Şenel, 2019’da yüzde 100, 2020’de yüzde 300 büyüdüklerini, 2021’de ise yüzde 200 büyümeyi hedeflediklerini açıklıyor: “Artık kendimizi butik bir işletme değil, ulusal ve global bir firma olarak görüyoruz. 2021’de dijital altyapısını daha da geliştirecek olan Efora İnsan Kaynakları, hizmet pörtföyünü genişleterek, 76 il yerine 81 ile çalışan sağlamayı hedefliyor. Pandemi nedeniyle Avrupa’daki büyüme hedeflerimizi bekletiyoruz ancak 2022’de Avrupa’daki ofis sayımızı toplamda 5’e çıkarmayı hedefliyoruz.”

Gürsel Şenel, “2021 yılının başlarında, dil bilen, üniversite mezunu, nitelikli insan kaynağı konusunda Avrupa’dan çok ciddi talepler geldi, gelmeye devam ediyor. Bu da bizim global firma olduğumuzun göstergesi. Pandemi öncesinde özellikle Suudi Arabistan ve Dubai’den yoğun talep vardı. Almanya ve Hollanda’daki iş disiplini ve kuralcılık anlayışını benimsedik ve Türkiye’de de şirket kültürümüze uyguluyoruz ve başarılı oluyoruz, Avrupa’da ve dünyada da bu anlayışla büyümeyi planlıyoruz” açıklamasını yapıyor.

Türkiye’de e-ticaret ve lojistik firmaları ve OSB’lerdeki firmalara yoğun hizmet verdiklerini belirten Gürsel Şenel, kendi bünyelerinde de Mart 2020’de Ahrezan Lojistik ve Kuantum Akademi’yi kurduklarını aktarıyor: “2021’deki hedeflerimizden biri de İK’nın yanı sıra Ahrezan Lojistik’te lojistik firmalarına lojistik depo yönetimi ve taşımacılık hizmeti vermek. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda 2 depo oluşturmak için çalışıyoruz. kariyer.duragi.com’un marka tescili çalışmaları devam ediyor, tescilin ardından büyüme çalışmalarımız devam edecek. Çok yakında iş güvenliği konusunda bir şirket ve üretim tabanlı başka bir şirket de kurmayı planlıyoruz. Bünyemizdeki bir diğer önemli kuruluş ise Kuantum Akademi.”

Pandemide dijital dönüşümün hızlanması bereberinde siber saldırı riskinin de artışını getirdi. Şenel, bu konuda her türlü önlemi alarak yollarına devam ettiklerini ve KVVK konusunda da bütün yasal zorunluluklara uyumlu hizmet sunduklarının altını çiziyor.

Eğitim kalitesiyle iddialı
Kuantum Akademi Gebze Şubesi Kurucu Müdürü ve Kimya Mühendisi Hacer Hümeyra Şenel, anlatıyor: “Nitelikli, kaliteli hizmet verebilmemizin yolu çalışan niteliğini ve kalitesini artırmaktan geçiyor. Bizim için personel belgelendirme vazgeçilmez bir hizmettir. Tuzla’da, 2015’te, Gülşah Sırtbaş’ın kurduğu, mesleki ve kurumsal eğitimler veren Kuantum Akademi ile Efora İnsan Kaynakları’nın ortaklığıyla Mart 2020’de Kuantum Akademi Gebze Şubesi’ni kurduk ve bölgede hizmet vermeye başladık.”

Hacer Hümeyra Şenel, öncelikle Efora İnsan Kaynakları’nın Türkiye’nin 76 ilinde 6 bine yakın çalışanın eğitim ihtiyacını karşılayacaklarını, sonra da bölgedeki çalışanların eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini söylüyor. Verdikleri eğitimlerde yüzde 100 öğrenme garantisi sunduklarını vurgulayan Şenel, yüz yüze ve canlı online eğitimlerle hibrit bir model uyguladıklarını aktarıyor: “Firmaların talebi doğrultusunda firma bünyesinde veya şubemizin seminer salonunda; İK uzmanlığı, finans ve muhasebe eğitimleri, bilgisayar işletmenliği, PLC eğitimi, bilgisayar destekli tasarım eğitimleri, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği iç tetkikçi  eğitimleri; kriz yönetimi, iletişim, stres yönetimi, problem çözme teknikleri, zaman yönetimi, zamanı etkili kullanma gibi kurumsal eğitimler, sektörlere özel; çok tehlikeli işlerde çalışanlar için yangın, yüksekte çalışma, ilk yardım gibi iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, gıda ve ilaç firmaları çalışanlarına hijyen eğitimleri, lojistik firmaları çalışanlarına  depo yönetimi eğitimleri, CNC, kaynak, iş makinası, forklift, vinç, tavan vinci operatörlükleri eğitimleri gibi sertifikalandırmayı da içeren mesleki yeterlilik eğitimleri veriyoruz.

Şenel, sürekli kalitesini artıran bir hizmet verme odağıyla çalıştıklarını paylaşıyor: “Bölgede en kaliteli eğitim hizmetini veren kurum olmak istiyoruz. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile sürdürdüğümüz projeyle; yakın zamanda imkanları kısıtlı ancak eğitimlerden faydalanmak isteyen GTÜ teknik bölüm öğrencilerine ücretsiz eğitimler vermeyi planlıyoruz.”

Yorumlar (0)