banner565

banner472

banner458

banner457

Halkbank, ‘Üreten Kadınlar’ı ödüllendirdi

Halkbank, 2. Üreten Kadınlar Yarışması’yla Türkiye’nin başarılı kadın girişimcilerini ödüllendirdi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bugüne kadar 208 bin kadına 51 milyar TL finansal destek sağladıklarını açıkladı: “Türkiye’nin üreten kadınlarına sağladığımız desteklerle yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ortamının gelişmesine katkı sunuyoruz.”

HABER 01.12.2023, 00:01 19.12.2023, 10:47
14687
Halkbank, ‘Üreten Kadınlar’ı ödüllendirdi

Halkbank’ın, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlattığı ve geleneksel hale getirdiği ve ikincisini düzenlediği Üreten Kadınlar Yarışması’nda ödüller, törenle sahiplerini buldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın video mesajıyla yer aldığı törene İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

Kadın girişimcilere kullandırılan kredilerin % 48’i Halkbank’tan
Dereceye giren girişimcilere ödüllerini veren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kadınların girişimcilik ekosisteminde daha fazla yer alması ve finansal kaynaklara kolayca ulaşabilmeleri için Türkiye’nin üreten kadınlarına sağladığımız stratejik desteklerle yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ortamının gelişmesine katkı sunuyoruz. Bu kutlu coğrafyaya girişimcilik ruhuyla, azimle ve özveriyle değer katan Türkiye’nin Üreten Kadınları; kadın girişimcilik ekosisteminin sadece bir parçası olmayıp, aynı zamanda gerçekleşen hayallerin de mimarlarıdır” dedi.
Arslan, ‘Üreten Kadının Bankası’ olma vizyonuyla çalıştıklarını, kadın girişimcileri Halkbank’ın en kıymetli iş ortakları olarak gördüklerini paylaştı: “Türk bankacılık sektöründe kadın girişimcilere kullandırılan kredi bakiyesinin %48’ini Halkbank olarak tek başımıza üstlendik. Bugüne kadar 208 bin kadın girişimciye 51 milyar TL finansal kaynak sunduk. Halkbank, sosyal fayda odaklı finansman yaklaşımıyla girişimcilik ekosistemine yeni bir boyut kazandırdı. Ülkemizin 7 bölgesinde ve Kıbrıs’ta düzenlediğimiz ‘Üreten Kadınlar Buluşmaları’ ile kadın kooperatiflerinin ve kadın girişimcilerin bölgesel kalkınmada öncü rol üstlenmelerine ve kadın istihdamının artmasına vesile olduk.”
Yeni nesil e-ticaret platformlarının sağladığı avantajların ihracatta yeni ufuklar açtığını, kadın kooperatiflerinin e-ticaret platformlarında daha fazla yer almalarını sağlamak üzere ‘İhracatta Kadın İzi’ projesini hayata geçirdiklerini, bu kapsamda 100 kadın kooperatifine e-ticaret eğitimi, mentorluk ve uluslararası pazar yerlerine entegrasyon desteği verdiklerini belirten Arslan, 2024’te Üreten Kadınlar Akademisi ile Türkiye’nin 7 bölgesinde kadınlara şirket kurma ve markalaşma yolculuklarında doğru adımları atabilmeleri için çeşitli eğitimler vereceklerini açıkladı.

Kategoriler ve ödüller
Nakdi ödüllere ek olarak, yarışmada ilk 3’e girenlere Proje Kredi Paketi, Yaşam Boyu Bankacılık Hizmet Paketi, E-Ticaret Entegrasyonu Paketi ve E-İhracat Paketleri de ödül verildi.
Fatma Aliye Topuz Özel Ödülü: Yazar Alev Alatlı
KOBİ Üretici Kadın Girişimci Kategorisi: Birincilik Ödülü: Era Grup Alüminyum San. ve Tic. Ltd. Şti./Bursa, İkincilik Ödülü: Güzide Özel Bakım Merkezi Hay. Tic. San./Erzurum, Üçüncülük Ödülü: Mege Filtre ve Müh. San. Tic. A.Ş./İzmir
Mikro Üretici Kadın Girişimci Kategorisi: Birincilik Ödülü: Lupa Nut Makina Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Şti./Denizli, İkincilik Ödülü: Dear Deer Love/Ankara, Üçüncülük Ödülü: İdea Tente Giyotin Cam Sistemleri San. Tic. Ltd. Şti./Antalya
Kadın Kooperatifi Kategorisi: Birincilik Ödülü: Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi/Ankara, İkincilik Ödülü: Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi İşletme Kooperatifi/Isparta, Üçüncülük Ödülü: Ekodoku Sürdürülebilir Yaşam, Sanat, Bilim, Teknoloji Kooperatifi/Ankara
Sıfır Atık Kategorisi: Birincilik Ödülü: Anadolive Gıda ve Sanayi Tic. Ltd. Şti./İzmir.

Yorumlar (0)