banner565

banner472

banner458

banner457

İMZAPOS’tan 4 yeni teknoloji

İMZAPOS Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Meraş, İMZAPOS’un, fintech alanında Kasım’da 4 yeni yatırım turuna çıkmaya hazırlandığını açıkladı.

HABER 01.10.2022, 00:01 19.10.2022, 08:56
20926
İMZAPOS’tan 4 yeni teknoloji

Finansal teknoloji alanında yazılım geliştiren İmzapos, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek 360 derece hizmet veriyor. İMZAPOS Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Meraş, fintech alanında Kasım ayında 4 yeni yatırım turuna çıkacaklarını açıkladı: “Gelişmeleri takip edip teknolojik altyapımızı sürekli yeniliyoruz. Bu yıl faaliyet alanımıza 4 yeni ürün ekleyerek sektörde öncü olacağımız İPOSAVE markamızın lansmanını ulusal ve global nitelikte yürüteceğiz.”
Meraş, İMZAPOS’un sektöründe ilk gateway yapısına sahip şirket olduğunu söyledi: “Biz bu işin ilk gününden bu yana çalışan bir şirket olmanın  avantajını kullanarak her yıl bir dizi yeni yatırımla büyümemize devam ediyoruz.  Yakın zamanda ATM’lerde de yer alacağız. Toplu oturma konutlarındaki aidat alma alışkanlığında da yeni ürünle artık site önlerinde İMZAPOS ATM’lerini görmeniz de mümkün olacak. Yeni fiziki ürünümüz aidat toplama dışında fatura ödeme, kontörlü sayaçlarda kontör ekleme, belediye otobüs kartlarına para yükleme gibi temel ürünleri kapsayacak. Ürünümüzde farklılık olarak, sadece kasada ödeme, alma değil kasa dışı işlevlerde yeteneğini kullanması yönünde öncülük edecek bir dizi sistemleri menüye ekledik. Tüm ödeme yöntemlerini tek bir entegrasyonda sunan kapsayıcı bir ödeme platformu olmasını sağlamayı hedefliyoruz.”

Android POS, Kasım’da 2500 noktada çalışacak
İlk ve yeni güncel servisleriyle anlaşmalı oldukları fatura ödeme merkezleriyle QR ile faturayı tanıyıp, sabit fatura ödeme noktalarında tahsilatlara başladıklarını kaydeden Meraş, BKM TechPos‘u servis olarak Android POS cihazıyla birleştirdiklerini anlattı:   “İMZAPOS olarak Aralık’ta çıkacak 2 yeni servisimizle Android POS’un Türkiye’deki gelişimi sürecinde öncü olmayı hedefliyoruz. VUK 507 ve 509 (Vergi Usul Kanunu) destekli olarak Taksitli Alışveriş, İptal İade, Provizyon Ön Otorizasyon, E-Arşiv, E-Adisyon, E-Fatura hizmetlerini ekleyerek, sahada yerimizi almaya başlayarak, çözümlerimizde yeniliklerimize de devam edeceğiz.”
Meraş, İMZOPOS’un yeni markası olan Android POS için 4 yıldır çalıştıklarını aktardı: “Testlerimiz tamamlandı Kasım itibariyle 2500 noktada Android POS cihazımız çalışmaya başlayacak. Üye işyerlerine dağıtımlarımız devam ediyor. Andorid POS için diğer cihazlardan farklı olarak; üye işyerlerine müşteri çekme ve ödemelerini farklı yöntemlerle alma gibi iki yeni uygulama daha geliştiriyoruz. Kısa vadede dijital ödemeleri fiziki noktalarla birleştirerek son kullanıcının alışkanlığı olan fiziki cüzdanı dijitale dönüştürüyoruz. 2 yılda 18 bin 600 noktada ödeme alma, para transferi, fatura ödemelerine kadar tek bir merkezi sabit üye işyerlerine çevrime arzusundayız. Dijitalleşen alışveriş deneyiminde işyerlerinin kolay ve hızlı ödeme almalarına olanak sağlayan bir yapı üzerinde sipariş alma ve yönetme yetenekleri için e-ticaret sistemine entegre bir süreci tamamladık. Online sipariş sürecinde sisteme düşen siparişte provizyon yani ön otorizasyon sekmesiyle kurye tarafından raftan alınan ürünü teslim süreci tamamlanana kadar merkezi depo sistemi ile veri akışı modülünü sistemimize ekledik. Böylece harici bir depo tutmadan firmanın elinde ve rafında bulunan ürünün kontrolünü yaparak merkez depoya anlık bildirim oluşturacak sistemi geliştiriyoruz. İşlemler sonrası ana kasa ile merkez kasaya arada online sipariş sekmesi ekleyerek bağlı olduğu ERP programına veri akışı sağlayarak E-Fatura ve E-Arşiv işleminin otonom olarak akışı göndermesini sağlıyoruz.”

Sanayici de Andorid POS’u kullanacak
Meraş, sektör bağımsız kullanım alanı olan Android POS’un sektörde önemli bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi: “İddiamızın nedeni cihazımızın sektöre yenilik getirmiş olması. Para transferi, QR ile ödeme, nakit ödeme, fatura ödeme vb. birkaç yenilik ile tek cihaz üzerinden işlem yapma özelliğini ekosistemimize kazandırıyoruz. Ayrıca E-Fatura ve E-Adisyon gibi entegrasyonlarla üye işyerlerinin ERP sistemleriyle entegre şekilde cihazın konumlanması olacak. Ayrıca Android POS ürünümüz sanayicinin de yanında olacak şekilde tasarlandı. Fabrika üretim hattında bir ürünün macerası başladığında, Android POS uygulamamız içindeki servislerle fabrika merkeziyle birebir de veri akışını sağlayacak. Üretim hattında çıkan bir ürün satış ve teslim adımına kadar plasiyer tarafından ‘teslim edildi’ komutu gelene kadar tahsilat, E-Fatura, E-Arşiv adımlarını da tamamlamış olacak. Cihaz, diğer ürünlere kıyasla yüzde 35 daha uygun maliyetli. İhracat için Hollanda’da demo çalışmalarına başladık ve ülkenin kendi iç mevzuatı sonrasında aldığımız  300 adetlik siparişi teslim edeceğiz.” 

Yorumlar (0)