banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

KalDer 32. Kalite Kongresi ve Türkiye Mükemmellik Ödülleri, 21-22 Kasım’da, İstanbul’da; SU Gibi

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), gelenekselleşen Kalite Kongresi’nin 32.’si ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘Su Gibi’ geçen 100 yılına ve gelecek yüzyıllarına ışık tutacak. KalDer tarafından, KobiEfor’un basın ve medya hizmet sponsoru olduğu, 32. Kalite Kongresi ve Türkiye Mükemmellik Ödülleri Töreni, ‘Su Gibi’ temasıyla 21-22 Kasım’da, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Kongre’de bu yıl ilk kez Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri de verilecek.

HABER 01.11.2023, 00:00 27.11.2023, 08:23
26847
KalDer 32. Kalite Kongresi ve Türkiye Mükemmellik Ödülleri, 21-22 Kasım’da, İstanbul’da; SU Gibi
banner623

Ülkemizde 1990 yılından bu yana iş ve yaşam kalitesinin dönüşümü ile sürdürülebilirliğine hizmet eden Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 32. kez düzenlenecek olan Kalite Kongresi, KobiEfor’un basın ve medya hizmet sponsorluğunda, 21-22 Kasım tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Bilim, akademi, medya ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılacağı 32. Kalite Kongresi’nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık geçmişi, ekonomik ve toplumsal gelişmelerle analiz edilirken, gelecek 100 yılın getireceği fırsat ve riskler bilimsel olarak ele alınacak. Türkiye ekonomisinin 100 yıllık analizi yapılarak atılan doğru adımlar ile kaçırılan fırsatların bilançosu çıkarılarak, gelecek 100 yılda ülkemizi bekleyen gelişmeler masaya yatırılacak.

Türkiye’nin su gibi akıp giden 100 yılını Sunay Akın anlatacak
KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın açılış konuşmalarını gerçekleştireceği kongrede; bilim, akademi ve iş dünyasının önde gelen isimleri konuşmacı olarak yer alacak. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne uzanan tarihimizin ekonomiden toplumsal gelişime, spordan sanata, bilimden kültüre tüm boyutlarıyla ele alınacağı kongrede, acısı ve tatlısı ile su gibi akıp giden 100 yıla yayılan Türkiye’nin eşsiz hikâyesi Sunay Akın’ın şiirsel anlatımı ile yaşatılacak.
Kongrenin birbirinden değerli konuşmacıları arasında; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Burcu Özsoy, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü, Ekonomist Prof.Dr. Emre Alkin, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı, İTÜ İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Toplum, Sağlık, Davranış ve Önlem Alma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Direktörü Prof.Dr. Nilüfer Narlı, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi, Kentbilimci Prof.Dr. Osman Balaban, Ekonomist Prof.Dr. Kamil Yılmaz, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Meryem Hayır Kanat, Opet Petrolculük A.Ş. Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Yazar Özlem Özdemir, Feyz Çiftliği Kurucusu ve Çiftçi Başkanı Sencer Solakoğlu, Radyo Program Yapımcısı Jozi Zalma (Geveze Show), İNGEV (İnsani Gelişme Vakfı) Başkanı Vural Çakır ve Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yılmaz Esmer yer alıyor.

Cumhuriyet ekonomik ve toplumsal dönüşümün penceresinden anlatılacak
Kongrenin ilk gününde büyük güçlükler ve ekonomik zorluklarla inşa edilen Cumhuriyet’in su gibi akan hikâyesine, ekonomik ve toplumsal dönüşümün penceresinden projeksiyon tutulacak. Doğal zenginliklerin yeniden keşfi ile kadınların Cumhuriyet’in kuruluşunda gösterdiği üstün gayretlerin 100 yıllık tarihimizdeki yeri vurgulanacak. 100 yılda, 13 milyondan 85 milyona ulaşan Türkiye nüfusunun tüm renklerinin analiz edileceği kongrede, Cumhuriyet’in kuruluşunda kadınların verdiği mücadele ile ülkemizi bugünlere taşıyan çabalarının da altı çizilecek.

Türkiye’yi aydınlığa taşıyacak değerler
Kongrenin ikinci gününde ise yeni 100 yılda ülkemizin nasıl bir ekonomik büyüme, toplumsal gelişim ve coğrafi koruma içinde olması gerektiği ile Türkiye’yi aydınlığa taşıyacak değerler ele alınacak. Türkiye ekonomisini gelecek yüzyıla taşıyacak potansiyelimiz, tarımdan sanayiye, ticaretten finansa kadar her alanda bilimsel ve teknolojik boyutlarıyla ele alınacak. Ülkemizin entelektüel sermayesinin, toplumsal ve bireysel yetenek ve yetkinliklerinin gelişimi için nasıl bir sosyal sistem oluşturması gerektiği tartışılarak, sorunların aşılması noktasında çözüm önerileri sunulacak. Türkiye’nin coğrafi konumundan kaynaklanan avantajlarının ve doğal zenginliklerinin gelecek 100 yıldaki önemi ele alınacak. Ülkemizi gelecek yüzyıla taşıyacak ve onu yaşatacak olan gençliğin beklentileri kamuoyuna aktarılarak sorunlarının çözümüne ilişkin yol haritası oluşturulacak. Kongrenin kapanışında ülkemizi yarınlara taşıyacak değerlere dikkat çekilerek etik davranış, saygı ve güç birliğinin önemi vurgulanacak.

Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından video mesajlar
‘Su Gibi’ teması ile düzenlenen 32. Kalite Kongresi’ne ülkemizin saygın iş insanları da video mesajlarıyla katkılarını sunacak. Kongrenin açılış günü yayınlanacak videolarda Prof.Dr. Ahmet Kırman, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Güler Sabancı, Hüseyin Gelis ve Rahmi Koç’un mesajları katılımcılara izletilecek. Aynı zamanda EFQM yetkililerinden Russel Longmuir ve Gianluca Mule de video mesajları ile katılımcılara seslenecek.

Kongre Programı
1. Günde ‘Su gibi geçti’
Açılış: Bir Solukta 100 Yılın Hikayesi: Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne hikayesini Sunay Akın anlatacak.
A1: 100. Yılında Türkiye Ekonomisi: Yapılan doğrular, hatalar ve kaçan fırsatlarla yakalananların bilançosu çıkartılarak kendine münhasır Türkiye ekonomisinin analizi yapılacak.
A2: 100. Yılında Türkiye Toplumu: Türkiye’deki toplumsal değişim ve dönüşümün dinamikleri ele alınırken, 13 milyondan 85 milyona ulaşan nüfusun tüm renkliliği analiz edilecek.
A3: 100. Yılında Türkiye Coğrafyası: Türkiye’nin coğrafi konumu, doğal zenginlikleri ve bunları keşif, koruma veya kaybetme hikayesi anlatılacak.
A4: Dünden Bugüne Cumhuriyet Kadını: Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşundan başlayarak kadınların verdiği mücadele, her alanda bizi bugüne taşıyan çabaları ve katkıları gözler önüne serilecek.

2. Günde ‘Su gibi gelecek’
B1: Nasıl Bir Ekonomi: Türkiye ekonomisini gelecek yüzyıla taşıyacak potansiyeli, tarımdan sanayiye, ticaretten finansa, bilimsel ve teknolojik boyutlarıyla ele alınacak.
B2: Nasıl Bir Toplum: Türkiye’nin entelektüel sermayesinin, toplumsal ve bireysel yetenek ve yetkinliklerinin gelişimi için nasıl bir sosyal sistem oluşturması gerektiği; karşılaşılacak sorunlar ve nasıl aşılabileceği tartışılacak.
B3: Nasıl Bir Coğrafya: Türkiye’nin coğrafi konumundan kaynaklanan avantajları ve doğal zenginliklerinin gelecekteki önemi ele alınırken, sakınılması gereken hataların neler olduğunu belirtilecek.
B4: Bugünden Yarına Cumhuriyet Gençliği: Türkiye’yi gelecek yüzyıla taşıyacak ve onu yaşayacak olan gençliğin sorunlarının nasıl çözüleceği, ihtiyaçların bugünden nasıl karşılanacağı ve nasıl bir gelecek istedikleri paylaşılacak.

KAPANIŞ: Türkiye’nin Yeni Yüzyılı İçin: Bizi biz yapan ve bizi yarına taşıyacak değerler ele alınırken, Türkiye’nin geleceğini inşa ederken etik davranışın ve sarih amaçlar ve amaç birlikteliğinin, birbirimize saygının ne kadar önemli olduğu aktarılacak.

Gelecek 100 yılın fırsat ve risklerini bilimsel bir zeminde ele alacağız”
32. Kalite Kongresi’nde ülkemizin 100 yıllık geçmişinden dersler çıkararak, gelecek 100 yılın fırsat ve risklerini bilimsel bir zeminde ele alacaklarını vurgulayan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar; “1992 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediğimiz Kalite Kongrelerinde ülkemizde toplumsal ve ekonomik ölçekte yaşanan çok sayıda gelişimi ele aldık. Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutladığımız bu yılda gerçekleştireceğimiz kongremizi ise Cumhuriyetimizin su gibi geçen 100 yılına atfettik” dedi.

Bu yıl ilk kez Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri verilecek
Türkiye Mükemmellik Ödülleri sahiplerini bulacak: Yılmaz Bayraktar, şu bilgileri verdi: “Bu kapsamda ‘Su Gibi’ ana temasıyla özetle su gibi akan bir yüzyılın değerlendirmesini yaparken gelecek yüzyıla da su gibi akacak Cumhuriyeti nelerin beklediğini hep birlikte masaya yatıracağız. Bilim, akademi, medya ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerini ağırlayacağımız kongremizde, gelenekselleşen Türkiye Mükemmellik Ödülleri de sahiplerini bulacak. Gelenekselleşmesini umut ettiğimiz ve bu yıl birincisini düzenlediğimiz Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri’ni de kongremizde sahiplerine takdim ederek bu yıl bir ilke imza atacağız.”

Yorumlar (0)