banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

KARBON NÖTR HEDEFİYLE YAPI KREDİ FİNANS SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜME ÖNCÜLÜK EDİYOR

Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin kurucu imzacılarından olan Yapı Kredi, her alanda ve tüm paydaşları için uzun dönemli değer yaratmak anlayışıyla; sürdürülebilir geleceği oluşturma yolunda kararlı adımlar atıyor.

HABER 01.09.2023, 00:01 21.09.2023, 10:20
20830
KARBON NÖTR HEDEFİYLE YAPI KREDİ FİNANS SEKTÖRÜNDE YEŞİL DÖNÜŞÜME ÖNCÜLÜK EDİYOR

Ekonomik gelişim ve büyümeyi sağlarken toplumsal ve çevresel konulara da hassasiyet gösteren Yapı Kredi’nin sürdürülebilirlik anlayışı, her alanda ve tüm paydaşları için uzun dönemli değer yaratmak üzerine kurulu. Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin kurucu imzacılarından olan Yapı Kredi, sürdürülebilirlik alanında kurumsal politika ve stratejiler geliştirirken ulusal ve uluslararası alandaki gelişmeleri çok yakından takip ederek, sürdürülebilir geleceği oluşturma yolunda kararlı adımlar atıyor. Genel Müdürlük ve yurt içi iştirak binalarında ISO 14001 standardı sertifikası güvenceli çevre yönetim sistemini uygulayan Bankanın tüm operasyonları, sera gazı salımlarını ISO 14064 uluslararası sera gazı raporlama standardı gerekliliklerine uygun olarak hesaplanarak raporlanıyor.
Bununla birlikte Yapı Kredi’nin de dahil olduğu Koç Holding’in Karbon Dönüşüm Programı, iklim kriziyle mücadele yolunda ve 2050 yılında karbon nötr olma hedefi kapsamında, somut ve uygulanabilir adımları içeriyor. Proje kapsamında, Koç Grubu genelinde ortak hedef olan 2050 karbon nötr hedefine ulaşabilmek için Banka, kredi portföyü kaynaklı emisyonları zaman içerisinde azaltmayı hedefliyor. Bu doğrultuda portföyünün geçiş süreci ile ilgili stratejiler ortaya koyuyor.

“Sürdürülebilir kalkınma için finansal çözümler sunuyoruz”
Yeşil ekonomiye geçiş sürecinde müşterilerine öncülük eden, onların sürdürülebilirlik yolculuklarına destek verdiklerini belirten Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, şunları söyledi: ‘‘Müşterilerimizin sürdürülebilirlik yolculuklarına destek vermeyi, sürdürülebilir finans ekseninde stratejimizin en önemli alanlarından biri olarak konumlandırıyoruz. Yeşil tahviller, sürdürülebilirlik bağlantılı krediler, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredileri gibi pek çok ürün ve hizmetimizle sürdürülebilir kalkınma sorunlarına finansal çözümler sunuyoruz. Dijital bankacılık alanındaki öncü yaklaşımlarımızla, bireysel ve kurumsal olmak üzere 800’den fazla işlemin yer aldığı pek çok süreci dijital ortama taşıyarak çevresel etkimizi azalttık. Aynı şekilde Yapı Kredi Mobil’deki ‘Panik Yok Butonu’ hizmetimizle olası bir çalıntı veya kartın kaybolması anında müşterilerimizin kartları geçici olarak iptal edilerek yeni kart basımının önüne geçiyoruz. Böylece, yüz binlerce adedi bulan gereksiz kart kapatma işlemlerini durdurarak ilave karbon salımını da önlüyoruz.’’

“Sürdürülebilir dönüşüme öncülük ediyoruz”
Sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için Sürdürülebilir Tercih Programı’nı yani Yapı Kredi Step’i hayata geçirdiklerini ifade eden Arda Öztaşkın, şöyle konuştu: ‘‘Yapı Kredi olarak ‘Bir tercih çok şey değiştirir’ dedik ve Yapı Kredi Step’i dönüşüm için adım atmak isteyen bireylerle buluşturduk. Step ile müşterilerimizi sürdürülebilir tercihlere yönlendiriyor ve birey olarak atacağımız küçük adımların ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Yapı Kredi Mobil üzerinden Step’e üye olan kullanıcılarımız sürdürülebilir tercihleri sayesinde Step puan kazanabiliyor. Kullanıcılar kazandıkları puanları, Step ekosistemi içerisinde yer alan STK’ların projelerine bağışlayarak, bireysel tercihlerin toplumsal faydaya dönüşmesini sağlıyor. Sürdürülebilirlik bilincini ve kültürünü ileri taşımak amacıyla öncülüğünü yaptığımız bu dönüşüm programıyla ülkemize kalıcı, çözüm odaklı ve sürdürülebilir katkı sağlamak için önemli bir adım attık. Sürdürülebilirlik alanındaki tüm bu çabalarımızın altında da bugünden başlayarak geleceğe daha iyi bir dünya bırakma hayali yatıyor.’’

Yorumlar (0)