banner565

banner472

banner458

banner457

KOBİ’lerde verimlilik artırıyor; Simarter’dan yerli ve milli Türk yazılımı Planarter

Üretim, imalat, sağlık ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için analitik yöntemler kullanarak çözümler geliştiren Simarter Ltd. Genel Müdürü Doç.Dr. Murat Günal, özellikle KOBİ ölçeğindeki firmalarda ilave bir yatırıma gerek duymadan verimlilik artışını hedeflediklerini açıklıyor.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 10:55
20992
KOBİ’lerde verimlilik artırıyor; Simarter’dan yerli ve milli Türk yazılımı Planarter

İstanbul’da 2019’da kurulan Simarter,  simülasyon, modelleme, optimizasyon olmak üzere ‘analitik yöntemler’ kullanarak, yurtiçi ve yurtdışı danışmanlık hizmeti veriyor.
Üretim, imalat, sağlık ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için çözümler geliştirdiklerini belirten Simarter Ltd. Genel Müdürü Doç.Dr. Murat Günal, şunları söylüyor: “Firmalarda verimlilik artışı sağlanması, karmaşık ve zor olarak görülen plan ve strateji oluşturmak için ‘terzi usulü’ firmaya özel çözümler sunuyoruz. Özellikle KOBİ ölçeğindeki firmalarda dijitalleşmeyle birlikte doğabilecek yeni problemlerin çözümü için ‘dijital ikiz’ oluşturma ile iş yazılımlarının (ERP ve MES) sağladığı veriyi kullanarak, ilave bir yatırıma gerek duymadan verimlilik artışı sağlamayı hedeflemekteyiz.”

Simarter’dan yerli ve milli Türk yazılımı Planarter
Bu vizyonla Simarter’ın, KOBİ’lerin kaynaklarını daha verimli kullanmasına yardım edecek bir planlama yazılım çözümü olan ‘Planarter’i geliştirdiklerini kaydeden Günal, “Bir Türk yazılımı olan ‘Planarter’, üretim planlaması ve otomatik çizelge üretimi yapmaktadır. Ayrıca simülasyon yaparak, planlanmak istenen üretim hattına ilişkin siparişlerdeki değişiklikleri, makine parkında oluşabilecek olumsuzlukları ve plana olan etkilerini gösterebilmektedir” diye konuşuyor.
Günal, ‘Geleceğin Üretim Planlama ve Çizelgeleme Çözümü’ olarak tanımladığı Planarter’in yüzde 100 yerli ve milli Türk yazılımı olduğuna dikkat çekiyor. Simarter, bir ilacın veya medikal cihazın ulusal veya yerel ölçekte ekonomiye, sağlık sistemine veya kliniğe sağladığı faydaların değerlendirilmesini geliştirdikleri simülasyon modelleri ile yapabiliyor.

Günal, Simarter’in geliştirdiği modellerin, kaynak israfına engel olmak, yatırımı doğru yapmak ve başarısını doğru tartmak için kullanıldığını açıklıyor: “Analitik hizmetlerimizi destekleyecek çeşitli yazılımlar kullanmaktayız. Öncelikle hizmet sahası bir üretim, imalat ve detaylı plan geliştirme alanı ise kendi yazılımımız olan ‘Planarter’i kullanıyoruz. Kendi yazılımımız olduğundan veri entegrasyonu, kurulum ve uygulama süreçlerini kolaylıkla ve hızlıca yapabilmekteyiz. KOBİ’lerin maliyet ve zaman tasarrufu açısından gerçekten bu hıza ihtiyaçları var. KOBİ’lerin planlama ve çizelge üretme ihtiyaçlarını Excel ile değil de bir uzman yazılım kullanarak yapmalarını istiyoruz.”
Diğer tüm sektörlerdeki simülasyon ve modelleme ihtiyaçlarını, sektörde bilinen ve yaygın olarak kullanılan bir kesikli olay benzetim yazılımı ile karşıladıklarını kaydeden Günal, amaçlarının firmaların kendi süreçlerini anlamalarını, kavramalarını ve ihtiyaç duydukları değişiklikleri ‘olursa ne olur?’ senaryoları ile değerlendirebilmelerini sağladıklarını, böylece simülasyonla bir ‘dijital ikiz’ kurmuş olduklarını ifade ediyor.

Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz”
Günal, hedeflerinin daha fazla KOBİ’ye ulaşarak ‘verimsizlikler’ ile mücadele etmek olduğunu vurguluyor: “İsraf edilebilecek kaynağımız bulunmadığından ‘kılı kırk yarmamız’, her adımımızı düşünerek ve tartarak atmamız gereklidir. Simarter olarak sahip olduğumuz analitik altyapı ve tecrübe ile bunu başarabiliriz. Böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Mevcut ekonomik şartlar ve sanayideki dijitalleşme trendleri düşünüldüğünde, 2022 ve sonrasının Simarter’in sunduğu ürün ve hizmetlerin daha fazla yayılması için uygun bir zaman olduğunu söyleyebiliriz.”

Yorumlar (0)
banner557