banner565

banner472

banner458

banner457

Kocaeli Alikahya OSB Başkanı Yalçın Sönmez: “Yaraları birlikte sarıyoruz”

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ‘Tek Yürek’ olan Türkiye’de, depremin yaralarını sarmak için bölgeye Türkiye’nin üretim üsleri olan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB’ler) yardım etmeye devam ediyor. Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi depremzedeler için 1 tır gıda yardımı Kahramanmaraş’a, 1 tır gıda yardımı da Hatay’a gönderdi ve Kahramanmaraş’ta kurulan AFAD Kocaeli Çarşısı’na 1 konteyner desteğinde bulundu.

HABER 01.05.2023, 00:01 24.05.2023, 09:21
20696
Kocaeli Alikahya OSB Başkanı Yalçın Sönmez: “Yaraları birlikte sarıyoruz”

Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez, depremzedelere ve deprem bölgesine Kocaeli Alikahya OSB’nin yaptığı yardımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Daha önce deprem felaketini ve acılarını yaşamış olan Kocaelimiz, bu konuda özel bir duyarlılığa sahip. Felaketin ilk anından itibaren Kocaeli, ‘Tek Yürek’ olarak kamu ve sivil toplumun her birimiyle harekete geçti ve deprem bölgesine yardıma koştu. Biz de Kocaeli Alikahya OSB olarak, yardımsever katılımcılarımızın da katkısıyla Kahramanmaraş’a ve Hatay’a birer tır gıda yardımı gönderdik. Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un Koordinatör Vali olarak görev üstlendiği Kahramanmaraş’ta  yapımına liderlik yaptığı AFAD Kocaeli Çarşısı’nda 1 konteynerin tüm masraflarını karşılayarak, Çarşı’nın kurulumuna destek verdik.”
Büyük deprem felaketinin yaralarının sarılmasında ve iyileştirilmesinde toparlanmanın uzun zaman alacağını vurgulayan Yalçın Sönmez, “Bu süreçte sivil toplumun, özel sektörün, kamunun ve çözümün bir parçası olarak herkesin duyarlılığına, desteğine, işbirliğine ve dayanışmasına ihtiyaç var. Hep birlikte deprem bölgemizi tüm değerleriyle yeniden hayata döndüreceğiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı AFAD Kocaeli Çarşı; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Kaymakamları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve çalışanları, İlçe Belediye Başkan ve çalışanları, Kocaeli’nin Ticaret ve Sanayi Odaları, Kocaeli OSB’leri, Kocaeli’deki limanların yönetim ve üyeleri, Kocaelili işadamları, Kocaeli STK’ları ve hayırseverlerin işbirliği ile yapıldı. Depremde işyerleri yıkılan veya ağır hasar alan küçük esnafın yeniden ekonomik hayata dahil olması için Kocaeli Valiliği’nce Kahramanmaraş’a kazandırılan 7 blok ve 50 adet konteynerdan oluşan AFAD Kocaeli Çarşı’da kasaptan, bakkala, lokantadan, terziye, berberden, elektronik eşya tamircisine kadar prefabrik 50 dükkan yer alıyor. 

Yorumlar (0)