banner565

banner472

banner458

banner457

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’dan deprem bağışçılarına teşekkür belgesi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan deprem bölgesine Kocaeli’den 3 milyar TL’yi geçen yardımlarda bulunan bağışçılara teşekkür belgelerini takdim etti. Kocaeli Kongre Merkezi’ndeki ‘Deprem Yardımları Teşekkür Belgesi Takdim Töreni’nde, Kocaeli Alikahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve KobiEfor Sahibi-Editör Yalçın Sönmez’e de teşekkür belgesi verildi.   

HABER 01.08.2023, 00:00 24.08.2023, 09:20
15835
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’dan deprem bağışçılarına teşekkür belgesi

Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan depremlerin ardından tüm Türkiye, yaraları sarmak için seferber oldu. Deprem bölgesinde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Koordinatör Vali olarak görevlendirilmişti. Vali Yavuz liderliğinde Kocaeli Organize Sanayi Bölgeleri (OSB’ler) başta olmak üzere Kocaeli iş dünyası, bölgeye yardımlarda bulundu. Kocaeli Valiliği tarafından organize edilen ‘Deprem Yardımları Teşekkür Belgesi Takdim Töreni’nde, bağışçılara teşekkür belgeleri, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafından takdim edildi.
Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Soydabaş, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Emniyet Müdür V. Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Kurum Müdürleri, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi (Kocaeli Alikahya OSB) Yönetim Kurulu Başkanı, KobiEfor Sahibi-Editör Yalçın Sönmez, Kocaeli Alikahya OSB Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Hamit Velioğlu, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, GEBKİM OSB (Kocaeli-Gebze V (Kimya) İhtisas OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, GEPOSB (Gebze Plastikçiler OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koray Kantarcı, Global Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı B. İlhan Karaköse, KOBİ OSB (Kocaeli KOBİ OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sekban, Kandıra GİOSB (Kandıra Gıda İhtisas OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, Kocaeli Gebze Dilovası OSB (DOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa R. Türker, TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Arslanbey OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Ertuğ,  Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Asım Kibar OSB (AKOSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Aydın, Kocaeli Alikahya OSB Bölge Müdürü Nevzat Göçer ve Yardımcısı Taha Kara, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, OSB Bölge Müdürleri, iş insanları, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende içeriğinde deprem yardımları ile bölgede yapılan çalışmalar olan video gösteriminin ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı.

“Hiçbir bağışçımızı unutmadık, teşekkürlerimizi sunmaya devam edeceğiz”
Vali Seddar Yavuz, “Deprem gerçeğini ve acısını yıllar önce yaşamış ve son zamanlarda yaşanan felaketlerde de büyük bir vefa örneği göstermiş bir şehir olan Kocaeli’mizde böylesi anlamlı bir törende sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. Bağış yapan her kesimden çok sayıda kişi ve kurum olduğu için törene sınırlı sayıda temsilci davet ettiklerini kaydeden Yavuz, “Gönül ister ki herkese tek tek teşekkür edelim, belgesini takdim edelim. Ancak burada belge takdim edemediğimiz, destek veren, bağış yapan tüm destekçilerimizden de huzurlarınızda bizi mazur görmelerini özellikle istirham ediyorum. Bu tür törenlerimiz devam edecektir ve her bağışçımız için de belgeleri düzenlenmiştir. Düzenlemiş olduğumuz belgelerini adreslerine iletmek suretiyle kendilerine ulaştırmış olacağız” diye konuştu.
24 yıl önceki Marmara depreminde olduğu gibi Kahramanmaraş merkezli depremlerde de bütün bir millet olarak yaraları sarmak için seferber olunduğunu vurgulayan Yavuz, “El ele, gönül gönüle yaraları sarmaya gayret ediyoruz” dedi. Depremin ilk günü; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle depremin merkezi olan Kahramanmaraş’a Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Vali Yavuz, şunları söyledi: “Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzü, bilim, sanayi, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon üssü Kocaeli’miz, bu konudaki liderliğini deprem bölgesine yaptığı yardımlarla da ortaya koymuştur. Bildiğiniz üzere depremin ilk günü merkez üssü Kahramanmaraş iline Koordinatör Vali olarak görevlendirildim. Görev yaptığım süre boyunca 7/24 esasıyla Kocaeli Ayni Yardım Deposu ve Kahramanmaraş Ana Yardım Bağış Deposu’nda vatandaşlarımızın bağışlarının kayıt altına alınması, ürünlerin kabulü, gruplar halinde tasnif edilmesi, gelen ayni yardımların ürün cinsine göre paketlenerek tasnifi, malzemelerin sayılarak afet bölgelerine gidecek olan araçlara yüklenmesi ve sevkleriyle depremzedelere dağıtımı büyük bir özveri ve titizlikle gerçekleştirilmiştir.”

3 milyar TL’yi geçen yardım
Vali Yavuz, Kocaeli Valiliği koordinasyonunda yapılan yardımlar hakkında verileri paylaştı: “İlimizden 1.500 tır / kamyon, 217 vagon, 3 gemi ile afet bölgelerine yardımlar ulaştırılmıştır. Hesaplamalara göre kayıt altına alınan yardım miktarı 2 milyar TL’yi geçmiştir. Bu hesaplamalara kayıt dışı gönderilenler dahil olmadığı gibi ayrıca Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin de bütçelerinden harcadıkları bu rakamlara dahil değildir. Hesaplamalarımıza göre 3 milyar TL’yi geçen yardım faaliyeti deprem bölgelerine ulaştırılmıştır. Bununla birlikte; 450 bin 800 koli gıda, 424 bin 352 koli su, 144 bin 996 adet battaniye, 558 bin 210 koli giyim, 48 bin 419 hijyen, 59 bin 347 bebek bezi, 195 bin 802 maske, 29 bin 831 dezenfektan, 9 bin 218 bebek arabası, 736+500 adet çeşitli ebatlarda konteynır da özellikle farklı yerlere konuşlandırıldı. 2 bin 542 adet çadır, 35 bin 584 adet soba, 4 bin 635 adet yatak, 162 adet WC/duş ve bu noktada çok kıymetli olan 483 adet jeneratörün teslimatı bölgeye yapılmıştır. 43 kurum, bin 433 personel, 65 STK ve özel teşebbüs, 414 adet iş makinası, 206 adet akut aracı, bin 542 adet araç ve 437 adet diğer gönüllümüz bölgeye gelmiştir.”
Vali Yavuz, deprem Bölgelerine yapılan yardımların yanında Kocaeli’ye gelen depremzedelerle her konuda ilgilenildiğine değindi: “Kocaeli’mize 40 bin 200 depremzede vatandaşımız geldi, bu vatandaşlarımızın 4 bin 138’i KYK yurtları dahil olmak üzere kamu tesislerinde misafir edilerek gönülden destekler burada da devam etmiştir.”
“50’si Kocaeli Çarşısı’nda; 34’ü Pazarcık İlçesi olmak üzere Kahramanmaraş’ta 84 işyeri açtık”: Vali Yavuz, Valilik koordinasyonunda kurulan Sosyal Market’ten 17 binin üzerinde depremzedenin ihtiyaçlarının karşılandığını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca 9 bin 599 haneye 4 milyon 145 bin TL ayni yardım; 11 bin 354 haneye 23 milyon 619 bin TL nakdi yardım yapıldığını, ‘Evim Yuvan Olsun Projesi’ kapsamında vatandaşların evlerinin depremzedelere açıldığını aktardı: “Yapılan tüm yardımlarla beraber Kahramanmaraş ilinde 50’si Kocaeli Çarşısı’nda; 34’ü Pazarcık ilçesinde olmak üzere 84 işyeri çok kısa bir sürede yapılarak; işyerleri yıkılan ve ağır hasar alan esnaflarımıza teslim edilmiş, bölgede çok elzem olan ticari hayatın faaliyete geçmesine katkı sunulmuştur. Yardımların bu kadar ciddi boyutlara ulaşmasında Kocaeli ilimiz; şehrimizde yaşayan her bir vatandaşımızın katkısıyla gerçekten büyük bir alicenaplık ve hayırseverlik göstererek müthiş bir yardım faaliyeti ortaya koydu. Özellikle ülkemizin gururu sanayi kuruluşlarımızın, OSB’lerimizin, Sanayi-Ticaret Odalarımız ve Diğer Odalarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile Kaymakamlıklarımızın, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizin, Üniversitelerimizin, STK’larımızın, öğrencisinden öğretmenine, ev hanımından işçisine, yaşlısından gencine herkesin katkı ve desteği olmuştur.” Vali Yavuz, az veya çok demeden yardım eden, bağışta bulunan tüm hayırseverlere teşekkürlerini sundu.
Konuşmaların ardından program; Vali Yavuz’un deprem bölgesine yardımlarda bulunan bağışçılara “Deprem bölgelerine yönelik ‘Zenginlik, ancak vermekle olur’ bilinci ile yapılan destek ve katkılarınızı çok değerli buluyor, Devletimiz ve Aziz Milletimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerinin yer aldığı Teşekkür Belgelerini tek tek vermesi ve günün anısına fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar (0)