banner565

banner472

banner458

banner457

Konya’da girişimcilik rüzgarı esti

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 2 gün süren ve ‘Fikirden Girişime temasıyla Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından, TGSP, TÜGVA ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması kapsamındaki 10. GİV Girişimcilik Ödül töreninde, 11 dalda 15 ödül verildi. GİV, 6 girişim fikri ve projeye toplam 1 milyon Türk Lirası ödül verdi.

HABER 01.12.2023, 00:01 19.12.2023, 11:58
14753
Konya’da girişimcilik rüzgarı esti

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve KOSGEB işbirliğiyle; Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde, ‘Fikirden Girişime temasıyla düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması etkinliği, oturumlar ve 11 dalda 15 ödül verilen 10. GİV Girişimcilik Ödül töreniyle tamamlandı. GiV, 6 girişim fikri ve projeye toplam 1 milyon Türk Lirası ödül verdi.
Ödül töreni öncesi katılımcılara hitap eden AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ve KOSGEB Girişimcilik Daire Başkanı Ali Urhan, Konya’da 2 gün süren etkinliklerin girişimcilik ekosistemine çok büyük katkısını olacağını ve Girişimci Buluşması’nın özellikle gençlerde heyecan uyandırdığını söylediler. Türkiye Girişimci Buluşması’nın 2. gününde yapılan II. Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi’nde  (UGİAK 2023) de 8 ayrı oturumda, uzmanlar girişimcilik, fikirlerin projelere dönüşmesi, finansman kaynakları, yatırım, girişimcilik ekosistemi üzerine görüşleri paylaştılar.
“Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışanları kutluyorum”: Ödül töreni öncesi mesajı okunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Yüreğinde Türkiye sevdasıyla çalışan, üreten, yatırım yapan yeni iş kuran, işini geliştiren yurt içinde ve yurtdışında elde ettiği başarılarla milletçe gurur kaynağımız olan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, yeni fikirlerin ve girişimciliğin önemine işaret etti: “Dünyayı birkaç fikir çeviriyor. Bunlardan biri neden siz olmayasınız?” Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın girişimciler için önemli altyapıya sahip olduğunu belirterek, “Girişimin de başkenti Konya olacaktır” dedi. “Mutlaka şirket kurun”: GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, girişimcilere şunları önerdi: “Mutlaka önce şirket kurun. Ülkenin gücüne katkınız olsun. Bir girişimci tek başına birçok şeyi değiştirebiliyor. Her bir proje sahibini, her bir girişimciyi şirket kurmaya, üretmeye davet ediyorum.” GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Konya’nın girişimciliğin başkenti olduğunu, 2 günde 80 firmanın yaklaşık 500 projeyi sergilediğini, parlak projelerin bulunduğunu söyledi. KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Ali Urhan özellikle teknoloji tabanlı girişimcilerin piyasaya hareket getirdiğini kaydetti: KOSGEB olarak sadece kurulmuş işletmeleri değil, yeni girişimleri de destekliyoruz.”

10. GİV Girişimcilik ödülleri
Ödüllü projeler: ‘Proje Fikir Ödülü’ kategorisinde 500 bin TL’lik büyük ödülünü Hevi AI Sağlık Yapay Zeka ve Bilişim Teknolojileri, Deniz Can Aliş; 250 bin TL’lik ikincilik ödülünü Tayko Pil Üretim, Tayfun Koçak, 150 bin TL’lik üçüncülük ödülünü Supsis Chatbot ve Canlı Destek Sistemi, Enes Dur; ‘İş Planı Ödülü’ kategorisinde de 50 bin TL’lik büyük ödülü Yapay Zeka Destekli 360 Sualtı Kamera, Talha Kavuncu, 30 bin TL’lik ikincilik ödülünü KöyLink-Kırsal Kalkınma Platformu, Büşra Pehlivan, 20 bin TL’lik üçüncülük ödülünü Sea Balance, Ömer Sinan Şahin aldı.
Yeni Girişimci Ödülü: Nesa Havacılık ve Mühendislik A.Ş. Nebi Erdem, Kurumsal Girişimcilik Ödülü: Duyar Pompa ve Hidrofor Sistemleri San. ve Tic. A.Ş Ömer Duyar, Akademisyen Ödülü: CorPal Dijital Sağlık Teknolojileri Doç.Dr. Göksel Çinier-Prof.Dr. Ahmet İlker Tekkeşin, Dijital Ekonomi Ödülü: Toffu Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. Melisa Işık-Berk Kırmızı, Üniversite Girişimcilik Ödülü: Raclab Konya Teknik Üniversitesi Akif Durdu, GİV Özel Ödülü: Osman Dur, Kamu Yöneticisi Ödülü: Bilal Topçu, Basın Yayın Medya Ödülü: TvNet-Z Rapor Dergisi Semra Karabaş, Makale Ödülü: Prof. Erşan Sever’in oldu.

Yorumlar (0)