banner565

banner472

banner458

banner457

KSO evsahipliğinde Kocaeli OSB Başkanları bir araya geldi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) evsahipliğinde Kocaeli’de bulunan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanları bir araya geldi. KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Alikahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve KobiEfor Sahibi-Editör Yalçın Sönmez, OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Gebze Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa R. Türker, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Silahtaroğlu, Kandıra Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol, Arslanbey OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Ertuğ, Asım Kibar OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Aydın, KSO temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, OSBÜK yeni yönetimi ve gelecek dönem çalışmaları istişare edildi.

HABER 01.07.2023, 00:00 24.07.2023, 10:12
18879
KSO evsahipliğinde Kocaeli OSB Başkanları bir araya geldi

29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri sahiplerini buldu
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) 29. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödül Töreni, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul’un evsahipliğinde Wellborn Hotel’de gerçekleşti.
Organizasyona; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, merhum Şahabettin Bilgisu’nun torunu Akman Yengin, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, il müdürleri, OSB yöneticileri, firma temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı.
KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Şahabettin Bilgisu’nun “Ekonomi ve ekolojide denge; işin sırrı bu dengede” sözünü anımsatarak, yeşil ve dijital dönüşümün önemini vurguladı. Zeytinoğlu, Türkiye’nin 2053 karbon nötr olma hedefi için çok kapsamlı bir yol haritasının ve AB’ye yapılan ihracatın 2026’dan itibaren karbon sertifikasına tabi olması nedeniyle AB ETS’si ile uyumlu bir karbon piyasasının ülkemizde de acilen uygulamaya koyulması gerektiğini belirtti ve çevreyi koruma adına Kocaeli’de uygulanmaya başlanan birçok pilot proje hakkında bilgiler verdi.
Törende; • Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Çevre Büyük Ödülü: Sakarya’dan Türk Traktör ve Ziraat Mak. A.Ş.’ye, • KOBİ Kategorisi Çevre Büyük Ödülü: Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Gebze Fabrika 2 Şubesi’ne, • Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Otomotiv Tedarik Sektörü Çevre Ödülü: Kocaeli’den Assan Hanil Otomotiv’e, • Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Kimya Sektörü Çevre Ödülü: Kocaeli’den Gülçiçek Kimya ve Uçanyağlar Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye, • Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Metal-Makina Sektörü Çevre Ödülü: Sakarya’dan Asaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye verildi.

Yorumlar (0)