banner565

banner472

banner458

banner457

Kuşak ve Yol ile Beyaz Kitap

Marmara Grubu Vakfı ve Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle “İnsanlığın ortak kaderi için ‘Beyaz Kitap’ ve Çin’in Kuşak ve Yol İnisiyatifi” konulu Yuvarlak Masa Programı, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiao Dong’un katılımıyla gerçekleştirildi.

HABER 01.11.2023, 00:01 27.11.2023, 08:27
24857
Kuşak ve Yol ile Beyaz Kitap

Marmara Grubu Vakfı ve Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle “İnsanlığın ortak kaderi için ‘Beyaz Kitap’ ve Çin’in Kuşak ve Yol İnisiyatifi” konulu Yuvarlak Masa Programı, İstanbul Kent Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Kuşak ve Yol’un 10. yılı ile Dr. Akkan Suver’in Çin Seyahati ve Xi Jinping’in Beyaz Kitabı’nın akademik bir düzeyde ele alındığı ve Marmara Grubu Vakfı Üyeleri’nin katıldığı toplantının açılış konuşmalarını; Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiao Dong ve Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver gerçekleştirdi.
Toplantının konuşmacıları arasında yer alan Marmara
Grubu Vakfı’ndan; Akademisyen Prof.Dr. Sema Kalaycıoğlu, Sabancı Üniversitesi’nden Akademisyen Prof.Dr. Ersin Kalaycıoğlu, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özgür Çengel, Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkileri Bölümü Dekanı Prof.Dr. Uğur Özgöker, Kocaeli Üniversitesi’nden Akademisyen Doç.Dr. Pelin Sönmez, akademik düzeyde Kuşak ve Yol İnisiyatifi üzerine görüşlerini ortaya koydular.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiao Dong, Kuşak ve Yol’un 10. yılı ve geleceği hakkında görüşlerini açıkladı, Beyaz Kitap ile değerlendirmelerinin ardından; “İnsanlığın kader birliğini inşa edelim, el ele parlak geleceğe doğru ilerleyelim” sözleriyle görüşlerini özetledi. Dünyayı küresel krizlere yönelik geniş mutabakat oluşturmaya ve ortak adım atmaya çağıran Xiao Dong, bu yıl, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping’in ‘İnsanlığın Kader Birliğini İnşa Etme’ Konsepti’ni ilan etmesinin 10. yıl dönümünü kutladıklarını, bunun nasıl olacağının ‘İnsanlığın Kader Birliğinin İnşası: Çin’in Önerileri ve Eylemleri’ kitabında anlatıldığını belirtti.
Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, Pekin’de düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Forumu’nda Türkiye’nin sivil toplumu adına konuşmacı olduğunu belirtti. Suver, Forum’da, özellikle Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı H.E. Xi Jinping’in konuşmasında on yıllık macerasını özetlediği Kuşak ve Yol’un aynı zamanda geleceğinin yol haritasını çizdiğini paylaştı. Hem Forum’da hem de Remnin Üniversitesi ile Şanghay Zhejiang Üniversitesi’nde ayrı ayrı konuşmalar yaparak Kuşak ve Yol ‘un 10. yılını, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti ilişkilerini ayrı ayrı dile getirdiğini aktaran Suver, 21-22 Şubat 2024’te düzenleyecekleri 27. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde ‘Kuşak ve Yol inisiyatifi 11 yaşında’ başlığıyla bir oturum düzenleyeceklerini de duyurdu.

Yorumlar (0)