banner565

banner472

banner458

banner457

Sağlıkta stratejik atılım

Sağlıkta stratejik bir atılım olarak nitelendirilen, Ar-Ge çalışmalarının yürütüleceği ve inovatif girişimlere evsahipliği yapacak yeni bir altyapı hizmete girdi. TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü, Ar-Ge ve yenilikçilik alanında en stratejik entegre yapılardan biri olacak.

HABER 01.05.2023, 00:01 24.05.2023, 09:18
20353
Sağlıkta stratejik atılım

Sağlık sektöründe hem modern hem entegre bir tesis olma özelliği taşıyan Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde resmi törenle açıldı. Törene Bakan Varank’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları; Çetin Ali Dönmez, Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hacı Ali Mantar, eski Kocaeli Üniversitesi Rektörü ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Prof.Dr. Sadettin Hülagü katıldı.
Bakan Varank, kampüs bileşenlerinden olan biyoteknoloji merkezinde aşı ve ilaçları hücreden başlayarak üretilebileceğini söyledi. Yine yerleşkede bulunan Ulusal Biyolojik ve Kimyasal Test Merkezi’nden bahseden Bakan Varank, “Milli güvenlik ihtiyaçlarımızın önemli bir kısmını kendimiz karşılayacağız” dedi.

Yorumlar (0)