banner565

banner472

banner458

banner457

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda yeni atamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşen atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda çok sayıda üst düzey atama gerçekleşti.

HABER 01.11.2023, 00:00 27.11.2023, 08:24
26643
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda yeni atamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşen atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda çok sayıda üst düzey atama gerçekleştirilirken; Maliye’deki üst düzey atamaların büyük bölümü yeniden görevlendirme yoluyla yapıldı.
Buna göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sanayi Genel Müdürlüğü’ne İlker Murat Ar, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü’ne Abdullah Başar, Metroloji ve Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Bozdemir, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’ne Hüseyin Cahit Büyükbaş, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü’ne Alper Güzel, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü’ne Muhammet Bilal Macit, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne Ahmet Şimşek, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne Abdurrahman Aydın, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Ahmet Halit Hatip, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Erol Ökten, Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Necdet Sıtkı Yakupçebioğlu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı’na Muhammed Zeki Durak, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’na Yusuf Kıraç’ın ataması gerçekleştirildi.
Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü’nden Sanayi Genel Müdürlüğü’ne: Sanayi Genel Müdürü atanan Prof. Dr. İlker Murat Ar, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden lisans, İşletme Ana Bilim Dalı’ndan doktora derecesini, Doçent (Üretim Yönetimi) unvanını aldı ve Öğretim Üyesi’ydi, 2019’da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’ne Profesör  atandı. 2014’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda görevlendirilen Ar sırasıyla; Etki Değerlendirme Dairesi Başkanı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı, Başkan Danışmanı, 2020’den itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü oldu.
Genel Müdür Yardımcısı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü oldu: Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne atanan Ahmet Şimşek, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı idi, ondan öncede Kalkınma Ajansları Koordinasyon Daire Başkanı’ydı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi’nin Direktörü de olan Şimşek, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu, Poltiecnico di Milano’dan Urban Plannning and Territorial Policies lisans derecesine, Massachusetts Institute of Technology’den Data, Economics and Development Policies Micro Master derecesine sahip.
Bakan Müşaviri’ydi, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü oldu: Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Abdurrahman Aydın, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi mezunu, 2003’te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda çalışmaya başladı, sırasıyla; İstanbul Sanayi Bölgeleri Müdürlüğü’nde Mühendis, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nde Proje Uzmanı, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, Bakan Müşaviri oldu.
Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü yeniden aynı görevde: Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Muhammet Bilal Macit, Sabancı Üniversitesi Toplumsal ve Siyasal Bilimleri Bölümü mezunu, lisans döneminde ABD’de Boston Üniversitesi’nde Avrupa Politikaları ve Medya ve Siyaset İlişkileri üzerine dersler aldı, İngiltere’de Brunel Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı, King’s College London Üniversitesi’nde de kamu politikaları yüksek lisansını, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasını tamamladı,  Türk Hava Yolları’nda çalıştı. 24. Dönem İstanbul Milletvekili olan Macit, TBMM’de Başkanlık Divanı Üyesi ve Nüfus Kalkınma Grubu Üyesi, 2016-2018’de Teknopark İstanbul’da Genel Müdür Yardımcısı oldu, 2018’den beri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü.
Türk Telekom’dan Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü’ne: Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunu, İTÜ İşletme’de yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002’de UPS-SCS’de IT Uzmanı olarak başladı, sonra sırasıyla Akatek Tekstil’de, Türk Telekom’da, Avea’da, Telecom Italia Sparkle’da çalıştı, son olarak Türk Telekom International’da İş Geliştirme ve Planlama Direktörü idi. Güzel, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Yönetim Kurulu Üyesi.
Kalkınma Ajansları Koordinasyon Daire Başkanı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü oldu: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü’ne atanan Abdullah Başar, öncesinde Kalkınma Ajansları Koordinasyon Dairesi Başkanı’ydı.
BM’den AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne: Avrupa Birliğ (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne atanan Ahmet Halit Hatip, Birleşmiş Milletler’de (BM) görev yapıyordu. Hatip, BM En Az Gelişmiş Ülkeler Teknoloji Bankası’nda Ortaklık ve Kapsayıcı Teknoloji Geliştirme Bölümü Şefi’ydi. Hatip öncesinde de İslam İşbirliği Gençlik Forumu’nda (ICYF) Dışişleri Direktörü’ydü, Eksim Yatırım Holding’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Seta Vakfı’nda lisansüstü Araştırma Görevlisi, BM, AB ve Dünya Bankası Yönetimi’nde Proje Müdür Yardımcısı olarak da çalıştı.
KOSGEB girişimcisi KOSGEB Başkanı oldu: KOSGEB Başkanı atanan Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, son 5 yıldır Bilişim Vadisi Genel Müdürü’ydü. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Bölümü mezunu İbrahimcioğlu, 2012’de teknoloji girişimcisi olarak KOSGEB ve MÜSİAD destekli kuluçka merkezinde yer aldı. YTÜ Teknopark’ta Teknik Müdür ve Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. YTÜ İnşaat Mühendisliği Yapı İşletmesi Bölümü’nde ilk yüksek lisans, Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Bölümü’nde ikinci yüksek lisans eğitimini tamamladı, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İşletme Bölümü’nde doktorasına devam ediyor.  YTÜ Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyesi, Brüksel merkezli İnovasyon ve Teknoloji Derneği Başkanı İbrahimcioğlu, aynı zamanda Dijital Oyun ve Animasyon Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürlüğü’ne Hakan Güzel,  yeniden atandı. Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğü’ne Yakup Tekin, Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü’ne Ömer Karademir, Borçlanma Genel Müdürlüğü’ne Yiğit Korkmaz Yaşar, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Kerem Dönmez, Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürlüğü’ne Deniz Yılmaz, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü’ne Didem Bahar Özgün Yılmaz, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne Mert Özarar, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na Muhsin Atcı, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı’na Ahmet Tutal, Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Mustafa Koç, Gelir İdaresi Başkanlığı’na Bekir Bayrakdar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na Bekir Emre Haykır, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Şinasi Candan görevlendirildi.
DMO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Şinasi Candan; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzman Yardımcısı, sonra sırasıyla Hesap Uzmanı, Hitit Vergi Dairesi Başkanı, Baş Hesap Uzmanı, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Gelir İdaresi Daire Başkanı, Ankara Vergi Dairesi Başkanı, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı, Bakanlık Müşaviri oldu, ayrıca Tütün, Tütün Mamülleri Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş. (TEKEL A.Ş.) Denetim Kurulu Üyesi, TTA Gayrimenkul A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı ve 2016’da Kamu İhale Kurulu İkinci Başkanı’ydı.
Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü olarak atanan Mert Özarar, 2020’den beri HAVELSAN’ın siber güvenlik ve siber savunma operasyonlarının grup lideriydi.
Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü olarak atanan Deniz Yılmaz ise Hazine Müşteşarlığı’nda kontrolör, sonrasında Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı ile Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcısı idi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne Cengiz Mete, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Zarife Seçer, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığı’na Prof.Dr. Muzaffer Şeker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda açık bulunan İş Başmüfettişliği’ne de Hüseyin Kocabıçak getirildi.
Açık bulunan; Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Nevzat Şatıroğlu, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde  Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Etem Çeker, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’nde  Yönetim Kurulu Üyelikleri’ne de Fazlı Uncu ve Oktay Şahin getirildi.

Yorumlar (0)