banner565

banner472

banner458

banner457

“Sanayinin Üniversitesi”, OSTİM OSB’de yükseliyor; “Kampüsümüz OSTİM”

KOBİ kenti OSTİM OSB, rekabetçi ve sürdürülebilir bir sanayi bölgesi hedefiyle Türkiye’deki OSB’lere örnek olacak projeleri hayata geçiriyor.

HABER 01.03.2019, 08:42 26.03.2019, 09:42
9453
“Sanayinin Üniversitesi”, OSTİM OSB’de yükseliyor; “Kampüsümüz OSTİM”

OSTİM’in güçlü üretim yeteneği, OSTİM Teknik Üniversitesi ile daha da güçlenecek. OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, üniversitenin, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmeye başlayacağını müjdeliyor.
Ankara sanayisinin öncü sanayi bölgelerinden OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM OSB), 17 sektör ve 139 işkolunda, 6.200’den fazla işletme, 60.000’den fazla çalışanın faaliyet gösterdiği, milli ihtiyaçların karşılanmasında bir çözüm merkezi olarak uluslararası marka değerine sahip bir KOBİ kenti. ‘Tek Durak Ofis’ anlayışıyla üyelerine hizmet veren OSTİM OSB; rekabetçi ve sürdürülebilir bir sanayi bölgesi hedefiyle Türkiye’deki OSB’lere örnek olacak projelere imza atıyor.

OSTİM OSB’nin gündeminde OSTİM Teknik Üniversitesi var. OSTİM’in güçlü üretim yeteneği, üniversite ile daha da güçlenecek, bilim ve teknoloji yetkinliği artarak büyüyecek. OSTİM Vakfı tarafından “Sanayinin Üniversitesi” anlayışıyla yükseköğretime yeni bir soluk getirecek OSTİM Teknik Üniversitesi, ülke geleceğinde etkin rol almayı hedefliyor. OSTİM Teknik Üniversitesi, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek.
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, üniversite ile Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılanacağını söyledi: “OSTİM Teknik Üniversitesi, sanayinin, iş dünyasının ve ülkenin ihtiyacı olan özelliklerdeki teknik personel ve mühendisi yetiştirmek üzere kurgulandı. Uygulamaya ve üretime yatkın, sanayinin beklentilerine cevap verebilecek nitelikli çalışanları, üreticilerle birlikte yetiştireceğiz. Üniversitede güncel ve öğrencinin sürekli kullanımına açık laboratuvarlar ve atölyeler hedefliyoruz. Asıl laboratuvarımız ve kampüsümüz OSTİM ve Ankara’nın tüm işletmeleri olacaktır.”
OSTİM OSB’nin kümelenme faaliyetlerinin odağında yerli ve milli üretim olduğunu belirten Orhan Aydın, “Üniversiteyi de bu işin içine katacağız. Burası bizim tamamlayıcı bir çatımız olacak. Üniversite sanayicilerin bir okulu. Sanayicilerimiz ihtiyaçlarını ve beklentilerini tanımlasınlar, öğrencilerin eğitim, staj ve projelerinde olayın içinde olsunlar. Bunu birlikte planlayalım, sonra da bunun çıktısını beraber görelim. Beklentilerin hepsine cevap veren bir yapı oluşturuyoruz. OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencisi olmak; tasarlayan, üreten, araştıran, geliştiren ve gelecek tasarımına imza atma kararlığını taşıyan kalkınma gönüllüsü olma idealinin önemli bir adımıdır” diye konuşuyor.
Orhan Aydın, OSTİM OSB’nin 2023 vizyonunu ise şu sözlerle özetliyor: “Gelecekte OSTİM; sürdürülebilir, teknolojik ürün üreten, çevreye duyarlı bir teknolojik sanayi bölgesi olacak. 2023 vizyonumuz bu şekilde; bunu da Sürdürülebilirlik Raporu’yla tasarladık. Şu anda da bu yenileşme ve değişim sürecimiz hızlıca yürüyor. Firmalarımızın görüntüleri, görselleri, mimari yapıları süratle değişiyor. 2023’te OSTİM’e geldiğiniz zaman tamamen teknoloji ürünlerin üretildiği açık teknopark gibi olacak burası. Topyekun bir teknopark gibi olacak.”

Yorumlar (0)
banner557