banner565

banner472

SİBER GÜVENLİĞİN ÖNEMİ; ŞİRKET İTİBARINIZI ve VERİ KAYBINIZI KORUMAK

Gün geçtikçe artan dijitalleşme, iş süreçlerimizin tamamının dijital ortama taşınması bir avantaj olsa da beraberinde dikkat edilmesi gereken güvenlik açıklarını da getirmektedir. Artık şirket itibarınız, hassas müşteri bilgilerini korumaktan geçiyor.

HABER 01.10.2023, 00:01 25.10.2023, 09:30
20746
SİBER GÜVENLİĞİN ÖNEMİ; ŞİRKET İTİBARINIZI ve VERİ KAYBINIZI KORUMAK

Siber güvenliğin, neden şirket itibarınızı korumak için önemli olduğunu gösteren 5 ana neden:
Veri ve bilgi güvenliği: Şirketler, hem kendi iç verilerini hem de müşterilerine ait hassas bilgileri korumak zorundadır. Siber saldırılara maruz kalmak, verilere yetkisiz erişim sağlanmasına veya yanlış ellere düşmesine neden olabilir. Bu durum, hem şirketlerin finansal kayıplarına hem de itibarlarının zedelenmesine yol açar.
Müşteri güveni: Güvenilir bir şekilde bilgi paylaşımı yapabilen şirketlere olan müşteri güveni oldukça önemlidir. Bir şirketin siber saldırıya uğradığı veya müşteri bilgilerinin tehlikeye atıldığı bir durumda, müşterilerin güveni sarsılır ve itibarı zarar görür. Bu durum, müşterilerin şirketi terk etmesi veya güvenli diğer alternatiflere yönelmesiyle sonuçlanabilir. Yakın zamanda bankacılık ve dijital pazar sektöründe yaşanan açıklardan ötürü müşterilerin hızlıca kurumlardan ayrılma hikayelerini hepimiz yaşadık ve gördük. Yıllarca verilen emeklerin 1 haftada erimesini hiçbirimiz istemeyiz.
Rekabet avantajı: Şirketler, siber güvenlik konusunda sağlam bir altyapıya sahip olmanın rekabet avantajına sahip olurlar. Müşteriler, güvenliklerine önem veren şirketlere daha çok güvenir ve tercih eder. Bu da şirketin itibarını yükseltir ve müşterilere sahip olma potansiyelini artırır.
Yasal ve düzenleyici uyumluluk: Birçok sektöre özgü olarak, şirketlerin siber güvenlikle ilgili belirli yasal ve düzenleyici gereksinimlere uyumlu olmaları gerekmektedir. Bu gereksinimleri yerine getirmemek veya siber güvenlik açıklarının olması, şirketin itibarını ciddi şekilde zedeleyebilir ve yasal cezalara neden olabilir. Zor kazandığınız paranın, kolaylıkla alabileceğiniz önlemler ile cezalara gitmesini hiçbir firma sahibi istemez, öyle değil mi?
İşletme durdurma: İşletmenin tüm iş faaliyetleri durdurulabilir. Ağ erişimi olmadan çalışamaz hale gelen işletme, faaliyetlerini bir süre için durdurmak isteyebilir. Bu da finansal kayıplara, zaman kaybına neden olabilir.
Sonuç olarak, siber güvenlik şirketler için önemlidir çünkü itibarı korumak, müşteri güvenini sağlamak, rekabet avantajı elde etmek ve yasal uyumluluk sağlamak ve işletme durdurma cezası almamak için hayati bir rol oynamaktadır. Şirketlerin güvenilir bir siber güvenlik stratejisine yatırım yapması ve siber tehditlere karşı savunmasını güçlendirmesi bunu yaparken de siber güvenlik iş ortağını, bu konuda uzmanlaşmış bir ekipten seçmesi gerekmektedir.

Yorumlar (0)