banner565

banner472

banner458

banner457

Togg’da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a

Fikri ve sınai mülkiyet hakları Türkiye’ye ait olan, doğuştan elektrikli Togg, Türkiye yollarına çıkıyor. Seri üretim bandının ilk akıllı cihazları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a teslim edildi.

HABER 01.05.2023, 00:00 24.05.2023, 09:16
20553
Togg’da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi avlusunda ‘İlk Togg T10X Teslim Töreni’ düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, test ettikleri Anadolu rengi aracın eşi Emine Erdoğan’a ait olduğunu vurgulayarak, Gemlik renkli Togg’u da makam aracı olarak kullanacağını söyledi.
Togg, kullanıcılarla buluşacak ilk modelinin ismini T10X olarak açıkladı. T10X’in 16-27 Mart’taki ön sipariş çekilişine Trumore mobil uygulaması ve Togg web sitesi üzerinden 177 bin 467 kişi katıldı. Togg bu yoğun ilgi üzerine 2023 için çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 12 binden 20 bine çıkardı. Togg’da, T10X’in pazara sunulmasından sonra C ve B segmentlerinde yeni modeller üretim sırasına girecek. Bu modellerin aileye katılmasıyla aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı 2030’a kadar tamamlanacak ve toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretilmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslim töreninde Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) ulusal tip onay belgesini Togg heyetine verdi.

İkinci sipariş Azerbaycan’da
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki ilk teslimat töreni sonrasında Togg’un ikinci adresi Azerbaycan Bakü oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, beraberindeki Togg heyeti ile birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyaret ederek, Türkiye’nin küresel mobilite markası Togg’un ilk akıllı cihazı T10X’i teslim etti. Bakan Varank’ın Bakü programına Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg ortakları Tuncay Özilhan, Bülent Aksu, yine Yönetim Kurulu Üyeleri olan; Murat Yalçıntaş ile Togg CEO’su Gürcan Karakaş eşlik etti.

Togg ile Taşkent turu
Togg, Azerbaycan’dan sonra Özbekistan’a ulaştı. Bakan Varank ve Togg heyeti, Bursa’nın Gemlik ilçesinden rengini alan mavi Togg’u aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e teslim etti. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Togg’un T10X modelini başkent Taşkent caddelerinde test etti. Bakan Varank, Togg’un dünyadaki en önemli otomobil projelerinden biri olduğunu söyledi: “Rekabetçiliğiyle ortaya koyduğu teknolojiyle Türkiye’nin otomobili tüm dünyada ses getirecek.”

Yorumlar (0)