banner565

banner472

banner458

banner457

TOSYÖV, Bursa SMMMO işbirliğiyle Bursa’da konferans: ‘Dijitalleşmenin Kaldıraç Etkisi’

TOSYÖV’ün, Bursa SMMMO işbirliğinde, KobiEfor basın / medya çözüm ortaklığında, LOGO Yazılım çözüm ortaklığında düzenlediği, ‘Dijtalleşmenin Kaldıraç Etkisi’ konulu konferans, Bursa’da gerçekleştirildi. Ekonomist Prof.Dr. Emre Alkin, konferansta Konuk Konuşmacı olarak yer aldı.   

HABER 01.12.2023, 00:01 10.01.2024, 09:54
20835
TOSYÖV, Bursa SMMMO işbirliğiyle Bursa’da konferans: ‘Dijitalleşmenin Kaldıraç Etkisi’

TOSYÖV’ün (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı), Bursa SMMMO (Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası) işbirliğinde, KobiEfor basın / medya çözüm ortaklığında ve LOGO Yazılım çözüm ortaklığında düzenlediği ‘Dijtalleşmenin Kaldıraç Etkisi’ konulu konferans, Bursa SMMMO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
TOSYÖV Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, açılış konuşmasında, şunları söyledi: “KOBİ’lerin üretimlerini rekabetçi kılabilme yolunda iki önemli görev; ‘etik ve ahlak yapımızı güçlendirmek’ ve ‘nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi.’ TOSYÖV içinde bir Etik Kurulu’muz var. TOSYÖV, Türkiye Avrupa İş Etiği Ağı’nın (European Business Ethics Network Turkey-EBEN-TR) Türkiye’deki temsilcisidir. Nitelik insan kaynağının geliştirilmesi için yeni bir strateji önerdik. OSB’ler içinde Bilgi ve Öğrenme Merkezleri kuralım. İhtiyaç olan her alanda simülasyona dayalı eğitim verelim. Bu ikisini başarırsak rekabetçi yapımızın da güçleneceğine inanıyoruz.”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiye yüzyılında da en önemli faktörler arasında yer almasını hedefledikleri Bursa’nın, 17 milyar dolar ihracatı, 17 OSB’si, imalat sanayinde ve orta yüksek teknoloji yoğunluğunda %52 (Türkiye ortalamasının tam 2 katı) ile ülkenin sanayi başkenti olduğunu anlattı: “Bursa, Türkiye’nin hedeflerine liderlik etmeye devam ediyor, BTSO olarak bizler de Türkiye’nin yeni ekonomik kalkınma hikayesinin dijitalleşme ve yeni ekonomi üzerinden yazılacağına canı gönülden inanıyoruz.”
Bursa SMMMO Başkanı Hüseyin Halil, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye ekonomisine yön veren iş dünyası temsilcilerinin, akıllı çözümler sunan yazılım firmalarının ve mali müşavirlerin dijital dönüşümün önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, ülke kalkınmasında dijital dönüşümün önemine işaret etti.
LOGO Yazılım Kanal Satış Direktörü Altuğ Özmen, Türkiye’de ve dünyada dijital ekonomiye katkı sunmayı hedefleyen LOGO Yazılım’ın çözümlerinin yanı sıra danışmanlık hizmetleri de sunduğunu aktardı: “Ülkenin dört bir yanında binden fazla iş ortağımızla beraber Türkiye’nin dijitalleşmesine güçlü destek oluyoruz. Bulut bilişim tabanlı çözümlerimizle mali müşavirlere ve KOBİ’lere rekabet avantajı kazandırıyoruz.”
LOGO Yazılım Satış Müdürü Cem Yılmaz, ‘Dijital ve Yeşil Dönüşüme Liderlik’ başlıklı sunumunda, dijital ve yeşil dönüşüm çalışmalarıyla Türkiye’nin dünyada örnek gösterilebilecek bir yapıya geldiğini, ülkede milyonlarca ağacın kesilmesinin önüne geçildiğini aktardı: “KOBİ’ler ayağa kalkınca Türkiye gerçekten ayağa kalkacak.”
Konuk Konuşmacı İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü, Ekonomist, Yazar Prof.Dr. Emre Alkin, ‘Dijitalleşmenin Kaldıraç Etkisi’ni anlattı. Alkin, çok ciddi bir diplomasi kalitesi sorunu başlayan Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD)  ciddi bir otorite boşluğu oluştuğunu da belirtti: “ABD dünyanın birinci ithalatçısı, ikinci ihracatçısı yani küresel ticaret ondan soruluyor.” Bu nedenle küresel ticaretle ilgili sıkıntı olursa bundan etkileneceğimize; ‘Amerika hapşırınca biz burada grip oluruz’ sözüyle dikkat çeken Alkin, Amerikan datasını yakından takip etmenin büyük fayda sağlayacağını, Almanya’da teknik resesyon bulunduğunu, ilk 5 e-ticaret ve ihracat partnerlerimizden; Almanya ve ABD’nin başına bir şey gelmesinin döviz cinsinden gelirlerimizin düşmesi demek olduğunu kaydetti. Alkin, kalıcı ve çoklu krizlerin devam edeceğini, G7 ülkelerinin 2050’de kamu borçlarının milli gelire oranının %441 olacağını, bunun ödenemeyeceğini, dolayısıyla bizi ciddi bir borç krizi beklediğini söyledi ve iş insanlarını uyardı: “Hiçbir arkadaşınızın şirketini kurtarmak için borç para vermeye kalkmayın. Tahsilat kabiliyetinizi artırın.

Yorumlar (0)