banner565

banner472

banner458

banner457

TSE yeni pazarlara açılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü dolayısıyla Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Genç Profesyoneller Çalıştayı’na katıldı.

HABER 01.11.2023, 00:01 27.11.2023, 08:30
24692
TSE yeni pazarlara açılacak

Bakan Kacır, “Avrupa standart kuruluşlarının en üst teknik yönetimi olan ve aynı zamanda üyesi olduğumuz CEN/CENELEC teknik kurullarının toplantılarına Mayıs 2024’te İstanbul’da evsahipliği yapacağız. Önümüzdeki dönemde TSE, nükleer enerji alanında yeni pazarlara giriş yapacak ve daha etkin rol üstlenecek, hizmete açacağımız TSE Kalite Kampüsümüzle TSE gücüne güç katacak. Burada donatılacak son teknoloji laboratuvarlarımızda sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu testlerin hepsi ülkemizde yapılabilecek” açıklamasını yaptı.
TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, küresel pazarda rekabet edebilmenin ve söz sahibi olmanın, uluslararası standardizasyon çalışmalarına katılmaktan geçtiğini vurgulayarak, değişimde söz sahibi olmak için başta sanayiciler olmak üzere tüm iş dünyasını ve bilhassa genç profesyonelleri TSE rehberliğinde bu çalışmalara katılmaya davet etti. Konuşmaların ardından Bakan Kacır ve protokol üyelerince, uluslararası standardizasyon süreçlerine aktif katılan, aynı zamanda bünyelerindeki genç uzmanların da katılımını teşvik eden firmaların temsilcilerine ödülleri verildi.

Yorumlar (0)