banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’nin yeni nesil dijital depolama platformu DepOrtak canlıya geçti

Tırport’un akıllı eşleştirme know how’ı ve Tırport Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan ile Türkiye’de depoculuğun önde gelen uzmanlarından DepOrtak Kurucu Ortağı Oruç Kaya güçlerini birleştirdi. Teknolojik bir işortaklığıyla bir araya gelen Dr. Arslan ve Kaya’nın, 1.5 yıllık özverili çalışması sonucu; Türkiye’nin yeni nesil dijital depolama platformu DepOrtak canlıya geçti. DepOrtak, sahip olduğu teknolojilerle sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da farkını gösterecek oldukça iddialı çözümlerle yola çıkıyor.

HABER 01.03.2023, 00:01 27.03.2023, 09:27
22308
Türkiye’nin yeni nesil dijital depolama platformu DepOrtak canlıya geçti

DepOrtak, tüm depolama süreçlerinin uçtan uça dijital olarak yönetilmesine teknolojileriyle imkan yaratırken, diğer taraftan depolar ile depolama ihtiyacı olanları yeni nesil dijital platformunda bir araya getiriyor. AirBnb’nin konaklama sektöründe yaptığı işi depolama sektöründe hayata geçirmekle birlikte ticari depolarda depo yönetimini uçtan uca dijitalleştiriyor. DepOrtak, birbirlerine dijital olarak bağlanmış yüzlerce ticari depo ve gri deponun, ağ teknolojileriyle tek elden yönetilebilmesine, paylaştırılabilmesine ve e-ticarete entegre edilebilmesine olanak sağlıyor.
DepOrtak ile mevcut ticari depolardaki boşluk alanları, akıllı eşleştirme ve rezervasyon sistemi ile rahatlıkla doldurulabiliyor. Gerçekte depo olarak kullanılmayan fakat temel yönlendirme ve düzenlemelerle depo olarak kullanılabilecek alanların ‘Gri Depo’lara dönüştürülüp tüm operasyonun DepOrtak dijital platformu ve teknolojileriyle cepten uçtan uca dijital olarak yönetilmesi mümkün. Afet durumlarında ise istenilen bölgelerde, önceden tanımlanmış depolama alanı kapasiteleri, AFAD başta olmak üzere devletin ilgili kurumlarının koordinatörlüğünde, DepOrtak’ın akıllı platformunun desteğiyle uzaktan konum-tabanlı-gerçek-zamanlı planlaması ve tahsisi yapılabiliyor.
Tırport Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akın Arslan, “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çok büyük acılar yaşadığımız depremle, acil bir durumda, konum-tabanlı, gerçek-zamanlı akıllı eşleştirme yapabilen, dijital platformların varlığının ne kadar hayati olduğu bir kez ortaya çıktı. Bölgeye giden kamyonlar 5-6 gün sonra geri gelemediğinden, üçüncü gün itibariyle kamyon/Tır tedarikinde önemli sorunlar yaşandı” açıklamasını yaptı.
Dr. Arslan, “Türkiye’de yaklaşık 13.5 milyon ticari depolama alanı var ama bu depolama alanlarının konum ve kapasite tabanlı tam bir tasnifi maalesef yok. Önümüzdeki 10 yılda en az 30 milyon m2 daha alana ihtiyaç duyacağız. Olağanüstü afet dönemlerinde, afet bölgeleri ile yakınlarındaki bölgelerde mevcut depolar ile depolamaya müsait alanlardan nasıl ve ne oranda istifade edilebileceğine dair de bir sınıflandırma ve çözüm mevcut değil” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)