banner565

banner472

banner458

banner457

Yapay zekayı ticaretin ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi hedefliyor

Farklı sektörlerdeki müşterilerine 2019 yılından bu yana teknoloji hizmeti veren Boranka Teknoloji, ‘yazılım üreten yazılım’ olarak nitelendirdikleri ve BAF (Boranka Application Framework) olarak isimlendirdikleri Ar-Ge projesini tamamladı.

HABER 01.04.2023, 00:01 26.04.2023, 09:22
21812
Yapay zekayı ticaretin ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi hedefliyor

BAF ile ile birlikte geçtiğimiz yıllarda KOBİ’lere özel çalışmalarını sırasıyla hayata geçirdiklerini söyleyen Boranka Teknoloji Kurucusu Emre Okumuş, ilk olarak PETEK serisi ürünleri ile başlayan yol haritalarında ilk ürünlerinin PETEKB2B olduğunu belirtti. PETEKB2B’nin aslında tam olarak bir B2B yazılımı değil, bir bayi ekosistemi olduğunu kaydeden Okumuş, “Firmanın birçok farklı ihtiyacını tek platformda birleştirmek ile kalmıyor aynı zamanda yapay zeka desteği ile hangi bayinin hangi üründen ne kadar stoğu kaldığını tahmin ederek, firmanın pazarlama stratejilerine yön veriyor. Aynı zamanda bayilerin canlı satış analizlerini yaparak firmaya stok ve üretim konusunda planlama desteği sunuyor” açıklamasını yapıyor.
Yapay zekanın hayatın hemen hemen her alanında farklı amaçlar ile yer aldığını kaydeden Okumuş, “Boranka Teknoloji yapay zekayı doğrudan ticaretin ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Endüstri 4.0 kapsamında üretim ve kalite kontrol noktasında çalışmalarımız mevcut, kalite kontrol süreçlerini minimuma indirirken hata payını mümkün mertebe ortadan kaldırmayı planlıyoruz” diye konuşuyor.

Yorumlar (0)