banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Yeni Toyota C-HR üretimi başladı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye (TMMT), Sakarya’daki fabrikasında Türkiye’de üretilen ilk Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) otomobil olan yeni nesil Toyota C-HR’ın üretimine başladı. Toyota’nın Avrupa’daki fabrikaları arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrikası olarak önemli bir atılıma imza atıyor. Yeni Toyota C-HR’ın üretim hattından çıkış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla gerçekleşti.

HABER 01.12.2023, 00:01 19.12.2023, 10:47
14711
Yeni Toyota C-HR üretimi başladı

Bakan Kacır; “Bu yatırım; sadece üretim ve kapasite artışı değil, aynı zamanda Toyota’nın küresel bir vizyonu olan çevre dostu teknolojileri ve sürdürülebilirliği Türkiye’ye taşıdığının göstergesi. Toyota Türkiye’nin 308 milyon avroluk yatırımlarının Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Erdoğan Şahin; ‘Sadece Türkiye için değil, aynı zamanda Toyota’nın Avrupa operasyonlarında elektrifikasyon dönüşüm merkezi haline gelmesine olanak sağlıyor” dedi. Toyota Motor Avrupa Başkanı Yoshihiro Nakata; “Şarj Edilebilir Hibrit versiyonları ve TMMT’de üretilen bataryaları ile birlikte yeni nesil Toyota C-HR, Toyota’nın 2035’te Avrupa’da Sıfır Karbondioksit hedefine katkı sağlayacak” bilgisini verdi.

Yorumlar (0)