banner565

banner472

banner458

banner457

Yerli ve Milli Yazılım Üreten Bilişim A.Ş.; Ekosistemiyle Büyüyecek

Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Erdağ, “Kendimize yabancılaşmamak için ‘yerliliğe’ ve ‘fikri mülkiyet’e önem vermeliyiz” diyor.

HABER 01.06.2020, 00:12 24.06.2020, 10:21
12021
Yerli ve Milli Yazılım Üreten Bilişim A.Ş.; Ekosistemiyle Büyüyecek

Tüm dünyada yazılım sektörünün şirketleşme kapsamında hız kazandığı bir dönemde Türkiye’de öncü olmak amacıyla Prof.Dr. Aydın Köksal tarafından Ankara’da, 1985’te kurulan Bilişim A.Ş.,  Türkiye’deki en köklü yazılım evi ve danışmanlık kuruluşlarından biri.
Kurucusu Prof.Dr. Aydın Köksal’ın deyimiyle “Bilişim teknik bilimini ulusal bir kalkınma aracı olarak kullanma ve toplumumuzu bilişim toplumuna dönüştürme” misyonuyla, kendi endüstriyel yazılım ürün ve hizmetlerini ulusal bir yazılım odağı olarak sürdüren Bilişim A.Ş., sektörlere ve ihtiyaca göre özelleştirilmiş çözümleri, sürekli yeniliklerin takibi için tecrübeli Ar-Ge ekipleri, akademik ve sektörel danışmanlarıyla birlikte şirketlerin gelişen ihtiyaçlarını karşılıyor.
Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Erdağ, “Türkiye’de yerleşik yerli ve milli yazılım üreticisi olarak, yurt dışı menşeili ürünlere alternatif, her sektörün ihtiyacına yönelik geliştirebilecek ürünlere, insan kaynağına ve bilgi birikimine sahibiz. Kurucumuz Prof.Dr. Aydın Köksal’ın, Türkçemize bilgisayar, bilişim, yazılım, donanım, iletişim gibi 2500’ü aşkın terimi kazandırmış olması ve bilişim sektörünün ilk temellerini atmış olmasıyla birlikte, Bilişim A.Ş. olarak vizyonumuz, yazılım alanında teknoloji liderliğini sürdürerek, ülkemizde uluslararası şirketlerin küresel büyüklükte yatırım yaptığı alanlara, yerel olarak yatırım yapmak. Bilişim A.Ş. olarak geçmişten gelen bu mirasımızın önemini biliyor ve bu mirasa çok sıkı bir bağlılık gösteriyoruz. Yine bu miras temelinde hem şirketimiz hem de ürettiğimiz ürünler açısından yerli ve milli kavramlarını en önemli düzeyde vurgulayarak sektöre öncülük ediyoruz” diyor.
Hüseyin Erdağ, şirketin gelecek hedeflerini şöyle özetliyor: “2019 yılı Bilişim A.Ş. için değişim ve dönüşümün yılı oldu diyebiliriz. Üst yönetimimizde 2018 yılı sonlarında gerçekleşen değişimi 2019 yılında tüm şirketimiz kapsamında hissettiğimiz, kendimizi yenilediğimiz çok aktif bir yıl geçirdik. 2020 yılınının ilk çeyreğinde yakaladığımız büyüme eğrili etkileşim, COVID-19 nedeniyle yaşanan olağanüstü salgın sebebiyle duraksamış olsa da normalleşmeye geçtiğimiz şu günlerde aldığımız talepler yine artmaya başladı. Bilişim A.Ş. olarak ürün odaklı yaklaşımımız gereği önemli ölçüde iş ortaklıklarına odaklandık. Kendi içimizden çok önemli iş ortakları çıkarttığımız gibi sektörde önemli yeri olan kurum ve kuruluşlarla iş ortaklıkları kurduk. 2020 yılında da ürün merkezinde iş ortaklıkları ekosistemini geliştirerek önemli ölçüde büyümeyi hedefliyoruz.”

“Yerliliğe ve milliliğe önem vermeliyiz”
Hüseyin Erdağ, yerli ve milli ürünlere ülkece verilecek önemle beyin göçünü azaltabileceğimizi belirtiyor: “Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de bilişim alanında fark yaratan başarılara imza atabilecek potansiyelimiz mevcut. Bilişim sektöründe inovasyon en önemli öncelik olmaya devam edecek. Gelecek dönemde yapay zekâ, nesnelerin interneti, artırılmış/sanal gerçeklik ve 5G gibi teknolojilerin yaratacağı dönüşümü öngörmeli ve hazır olmalıyız. Artık her şeyin yazılım tanımlı olduğu, verinin büyük önem kazandığı bir döneme çoktan girdik. Yazılım odaklı yaklaşımların işletmelerin davranış biçimi haline geleceğini öngörüyoruz. Doğru yatırım stratejileriyle sektörün geleceğine yön vermek için tüm deneyim ve kaynaklarımızla hazırız.”
Hüseyin Erdağ, Türkiye’de tüm sektörlerde olduğu gibi, bilişim sektöründe de yerli ve milli ürün üretilmesi, tercih edilmesi ve ihracatının artırılmasının önemine dikkat çekiyor: “Salgın nedeniyle girdiğimiz küresel ekonomik krizi ancak yerli ve milli üretimle aşabileceğimiz aşikar. Kendimize yabancılaşmamak için yerliliğe ve fikri mülkiyete önem vermemiz son derece kritik. Ülkemize yabancı yatırımcıyı çekmek amacıyla devlet destekli programları artırmalıyız, yurt içinde ve dışında seferberlik yaratırcasına yerli ve milli kavramlarına dikkat çekmeliyiz. Yenilikçi ürünler, özgün fikirlere sahip, kısa sürede önemli başarılar kazanan yazılım firmalarımız var. Yatırımcı ekosistemini daha sağlıklı yerlileştirebilirsek çok önemli fırsatları yakalayabileceğiz, çünkü Türkiye’nin bilgi, deneyim ve yeteneği, uluslararası arenada yarışabilecek düzeyde. Bilişim sektörümüzün geleceği açısından çok ümitliyim. Genç, hareketli, başarı hedefleyen bir insan kaynağımız, dünyada rağbet gören iyi mühendislerimiz, cesaretli ‘startup’larımız var. Planlama, strateji ve disiplin konularında iyileşme sağladığında küresel alanda büyük başarıları çok kısa zamanda elde edilebileceğiz.”
Web: https://bilisim.com.tr 

Yorumlar (0)