banner565

banner472

banner458

banner457

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ikinci yüzyılının Vizyonunu açıkladı: TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ikinci yüzyılı için yeni program ve hedeflerin yer aldığı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu açıkladı. Türkiye Yüzyılı’nın 16 başlıktaki vizyon belgesinin tanıtım sitesi erişime açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda Dünya’nın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz. İleri teknolojiye dayalı, yüksek katmadeğerli, geniş pazarlı, istihdamı artıran doğru üretim alanlarını destekleyerek, Türkiye’yi en büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz. Küresel dijital devrim ekonomisinin de öncülüğünü yapacağız” dedi.

KAPAK 01.11.2022, 00:00 21.11.2022, 09:18
23773
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ikinci yüzyılının Vizyonunu açıkladı: TÜRKİYE YÜZYILI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti, ‘Türkiye Yüzyılı’ Tanıtım Toplantısı’nda, Türkiye’nin ikinci yüzyılına dair yeni program ve hedeflerin yer aldığı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu açıkladı. Türkiye Yüzyılı’nın 16 başlıktaki vizyon belgesinin tanıtım sitesi (www.turkiyeyuzyili.com) erişime açıldı. Türkiye Yüzyılı vizyon belgesinin 16 başlığı ise şöyle: ‘Sürdürülebilirliğin, Huzurun, Kalkınmanın, Değerlerin, Gücün, Başarının, Barışın, Bilimin, Haklının, Verimliliğin, İstikrarın, Şefkatin, İletişimin, Dijitalin, Üretimin, İstikbalin’ Yüzyılı.
Cumhuriyet’imizin 99’uncu yıl dönümünün gururuyla birlikte Türkiye Yüzyılı’nı da milli hafızamıza kazıyacağımızı belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Mücadele’deki destansı meydan okumanın ve küllerinden yeniden doğuşun öncüleri; İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yad ettiğini söyledi ve Türkiye’yi 20 yıl boyunca hep ‘Durmak yok, yola devam.’ diyerek büyüttüklerini, geliştirdiklerini, güçlendirdiklerini, zenginleştirdiklerini vurguladı: “Sanılmasın ki bu 20 yıl dikensiz gül bahçesi misali sadece çalışmakla geçti. Cumhuriyet’imizin ilk yüzyılının en kritik demokrasi ve kalkınma atılımını, her türlü siyasi-sosyal sınıflamaların ötesine geçen bir ortak akılla, ortak iradeyle, ortak vicdanla gerçekleştirdik. Dünya’nın yeni ve hayati meydan okumalarla karşı karşıya olduğu şu dönemde, Türkiye Yüzyılı programımızla, Cumhuriyet’imizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz.”
“Anayasa değişikliği teklifi hazırladık”: Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve arkadaşlarına, Türkiye Yüzyılı’nın inşası sürecine Cumhur İttifakı çatısı altında verdikleri samimi ve güçlü destek için teşekkür eden Erdoğan, geçen 20 yılda Türkiye’ye eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda tarihi eser ve hizmetler kazandırdıklarını, gayret gösterdikleri halde hayata geçiremedikleri işlerin başında Türkiye’yi 12 Eylül darbesi anayasası ayıbından kurtararak tamamen yeni, sivil, demokrat, özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma girişimlerinin geldiğini anlattı: “Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kazandırmak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerinden biridir. Bu yeni anayasayı, ülkemizin huzurunu güçlendirecek, milletimizin refahını yükseltecek, hukukun üstünlüğünü, çoğulculuğu, adaleti, hakkaniyeti tahkim edecek, her bir vatandaşımızın özgürlüklerini garanti altına alacak, gençlerimizin geleceklerine umutla bakmalarını sağlayacak, özetle Türkiye Yüzyılı’na yakışacak şekilde hazırlayarak, Meclisimizin takdiri ve milletimizin onayıyla hayata geçirmekte kararlıyız. Başı açık veya başı örtülü tüm kızlarımızın, hanım kardeşlerimizin eğitim ve çalışma haklarını güvence altına alacak, ayrıca aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık. İnşallah önümüzdeki hafta teklifimizi Meclise sunarak, aslında tabii bir hak olan bu konunun ülkemizin gündeminden, inşallah tamamen çıkmasını sağlayacağız.”
Türkiye Yüzyılı’nı, gençlerin teknolojiden sanata, spordan çevreye kadar tüm alanlardaki beklentilerini karşılayarak yükselteceklerini belirten Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nı, ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda Dünya’nın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz. Türkiye Yüzyılı’nın, ülkemizle birlikte bölgemizden başlayarak Dünya’nın her yerine demokrasi, kalkınma, barış, refah götürecek bir devrimin de adı olduğunun muştusunu tüm insanlıkla paylaşıyoruz” dedi.
Dünya’nın siyasi ve ekonomik krizlerin pençesinde kıvrandığı bir dönemde, Türkiye Yüzyılı vizyonu gibi bir program vaadiyle milletin huzuruna çıkmanın kolay olmadığını, geçen 20 yılda yaptıklarıyla asırlık eksiklerin çoğunu giderdiklerini, ülkeyi en üst lige çıkarmış olsalar da bunu yeterli görmediklerini, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla üstesinden gelinmesi hakikaten çok zor bir yükün altına girdiklerini ifade etti: “Eğer ülke ve millet olarak, eser üstüne eser koyarak yolumuza devam etmezsek, bir süre sonra yerimizde yeller esmesi kaçınılmazdır. Türkiye Yüzyılı, kimlik siyaseti yerine birlik siyasetini, kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, inkar siyaseti yerine kucaklama siyasetini, tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame etmenin adıdır.”
Ülkede, sadece yanlışı söylemekle kalmayıp, doğruya doğru diyecek, hakkı teslim edecek bir anlayışı hakim kılmayı da arzuladıklarını, Türkiye Yüzyılı ile birlikte, böyle bir zihniyet devrimini de gerçekleştireceklerini aktaran Erdoğan, eğitimde, yükseköğretimde, sağlıkta, gençlik ve sporda, aile ve sosyal hizmetlerde, çalışma ve sosyal güvenlikte, adalet, içişleri ve güvenlik, afet, karayolu; demiryolu, denizyolu ve havayolu olmak üzere ulaştırma ve lojistik, bilgi ve iletişim teknolojileri, tarım ve orman, çevre, şehircilik ve iklim değişikliği, savunma sanayi, sanayi ve teknoloji, hazine ve maliye, enerji ve yenilenebilir enerji alanlarında yapılanları rakamlarla aktardı.
“30’dan fazla sanayi alanımızı şehir dışına taşıyoruz”: 30’dan fazla sanayi alanını şehir dışına taşıyacaklarını duyuran Erdoğan, milli geliri 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdiklerini, satın alma gücü paritesine göre Türkiye’yi Dünya’nın en büyük 11’inci, Avrupa’nın 4’üncü büyük ekonomisi konumuna çıkardıklarını, enflasyonu kontrol altına alarak, ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdüreceklerini kaydetti.
“Ülkemizi savunma sanayinde zirveye doğru taşıyoruz” diyen Erdoğan, sanayi ve teknolojide kurulan 152 yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 29 endüstri bölgesi ve 94 teknoparkla Türkiye’nin üretim gücünün artırıldığını söyledi: “Milli Uzay Programımızı oluşturarak, bir vatandaşımızı önümüzdeki yıl uluslararası uzay istasyonuna gönderme hazırlıklarına başladık. Yerli otomobil TOGG’un fabrikasında ilk araç yarın banttan indirilecek. Türkiye’yi salgın ve savaşla sarsılan Dünya’nın yeni üretim ve tedarik merkezi haline getirecek altyapıyı kurup geliştirdik ve şimdi de büyüttük.” Rusya’dan doğal gazı alarak Türk Akım olarak Türkiye’den dağıtımını Avrupa’ya yapacaklarını da aktaran Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi’nde köprünün temelini attıklarını, projenin yürüdüğünü kaydetti.
Bölgesinde ve Dünya’da gücü giderek artan Türkiye’nin, yönetimde istikrar ve güvene sıkı sıkıya sahip çıkması halinde ulaşamayacağı hedef bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, ülkeyi en kısa sürede 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine, 100 milyar dolar turizm gelirine kavuşturacaklarını söyledi.
Türkiye Yüzyılı’nın üretim yüzyılı olduğunu kaydeden Erdoğan, yerli ve milli, yenilikçi ve yeşil üretim ekonomisi anlayışıyla, Milli Teknoloji Hamlesinin desteğiyle, sanayiden tarıma her alanda dünyadaki rekabet gücünü artırdıklarını söyledi: “İleri teknolojiye dayalı, yüksek katmadeğerli, geniş pazarlı, istihdamı artıran doğru üretim alanlarını destekleyerek, Türkiye’yi en büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütecek Türkiye Ekonomi Programı’nı da verimlilik üzerine bina ediyoruz. Kendimiz ve dünya için hayati öneme sahip alanlarda üretimi ve ihracatı artıracak, yeşil kalkınma devrimine katkı verecek faaliyetleri, verimlilik ilkeleriyle daha da geliştireceğiz. Küresel dijital devrim ekonomisinin de öncülüğünü yapacağız. Dijital teknolojiler alanında ülkemizi, metaverseden blokzincire kadar her alanda en üst seviyeye çıkartacağız. Dezenformasyona karşı etkili tedbirler almayı sürdüreceğiz. Uluslararası sıralamaların ilk 500’ünde en az 10 üniversitemizin yer almasını sağlayacak, 2030’da 10 milyonu bulacağı öngörülen uluslararası öğrenci sayısından, halen 300 bine yakın olan payımızı 1 milyona çıkartacağız. Küresel krizi fırsata dönüştürerek, Türkiye’yi asıl hedeflerine ulaştıracak yeni bir ekonomik ve sosyal kalkınma atılımını gerçekleştirmenin eşiğinde bulunuyoruz, milli geliri artırdıkça, her kesimden vatandaşların bundan hak ettiği payı adil bir şekilde almasını da sağlayacağız. Barış için samimi gayret gösteren tek ülke durumundayız.”
Türkiye’nin bölgesel ve küresel bir cazibe merkezi haline dönüştüğünü, misafir ettiğimiz mazlumların yanı sıra yatırımcılardan profesyonel meslek mensuplarına kadar her kesimden insanın ülkedeki potansiyeli gördüğünü ve buraya yöneldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin gündemine yakışan yeni Kızıl Elma’sının ancak Türkiye Yüzyılı olabildiğini kaydetti. Kendi hayalinin Türkiye Yüzyılı olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi de bizimle bu hayali paylaşacak, yanlışa ‘yanlış’ dediği gibi doğruya da ‘doğru’ diyecek herkesle yol yürümeye hazırız” diyerek herkesi 29 Ekim 2023’e kadar Türkiye Yüzyılı’nı konuşmaya, tartışmaya, vizyonunu birlikte inşa etmeye çağırdı.

16 başlıkta Türkiye Yüzyılı vizyon belgesi
Türkiye Yüzyılı vizyon belgesinin 16 başlığı ve bu başlıklar altında hayata geçirilecek projeler şöyle özetleniyor:

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN YÜZYILI
Devamlılık, daim olma, kendine yetme…. Türkiye Yüzyılı’nda canlı ve cansız tüm yaşamları kucaklayan ekosistemi bu üç hedefin odağında destekleyen projeler ile güçlendireceğiz. Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan ve ortak geleceğimize sahip çıkacak her iş modeli Türkiye Yüzyılı yatırım planlamalarının önceliklerinden olacaktır.
Sıfır Atık Projesi
Sanayide Yeşil Dönüşüm Projesi
Yusufeli Barajı ve HES
Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi
Finansal E Dönüşüm Yolculuğu
Yeşil Enerji: HES ve Barajlar
Sürdürülebilir Tarım
Tarımda İnovasyon
Mikromobilite
Sanayide Yeşil Dönüşüm Projesi
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Projeleri
• Türkiye’nin Yeşil Hayat Damarları, Ekolojik Koridorlar
Salda Gölü Koruma Projesi
İstanbul Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi
İklim Elçileri Projesi
Bir Usta Bin Usta Projesi
İş Sağlığı ve Güvenliği Reformu
Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS)
TOGG
Çalışan ve Üreten Gençler Programı
SMA Tedavisinde İlaç Desteği

HUZURUN YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı’nda toplumumuzun varoluşsal özelliği farklılıklarımızın farkında olan, farklılıkları huzur ve refahın gölgesinde buluşturan bir yönetim anlayışı ile ilerleyeceğiz. Türkiye Yüzyılı bölüşüm ve girişimde adil bir dengenin güvencesi olacaktır.
• 500 Bin Sosyal Konut Projesi
Salda Gölü Koruma Projesi
İstanbul Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri
Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP)
Kadın Destek Uygulaması (KADES)
Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN)
Terör ile Mücadele
SMA Tedavisinde İlaç Desteği

KALKINMANIN YÜZYILI
Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin kümülatif ve sinerjik deneyimleriyle atılan doğru adımlar, Türkiye Yüzyılı’nın dünyada bir kalkınma ekolünün adı olarak anılmasını sağlayacaktır.
1 Milyon İstihdam Projesi
Yusufeli Barajı ve HES
Marmaray
T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri
• T629 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri
• HÜRKUŞ Temel / Başlangıç / Gelişmiş Eğitim Uçağı
ANKA İnsansız Hava Aracı
Karayolu
İstanbul Havalimanı
Tarımda İnovasyon
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri (TDİOSB) Projeleri
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi
• Türkiye’nin Yeşil Hayat Damarları, Ekolojik Koridorlar
İstanbul Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi
Gökbey
Milgem Projesi
Bir Usta Bin Usta Projesi
İş Sağlığı ve Güvenliği Reformu
Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP)
Mesleki Eğitimler
Çalışan ve Üreten Gençler Programı
Terör İle Mücadele

DEĞERLERİN YÜZYILI
Kültürel ve sosyal ahengin güvencesi olan ortak değerlerimiz Türkiye Yüzyılı nesillerine de pusula olacaktır. Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin değer öncelikli politikaları ile yerelden küresele Türkiye Yüzyılı çağın değeri olarak simgeleşecektir.
Seyahatsever
Bir Usta Bin Usta Projesi
Yusufeli Barajı ve HES
Mikromobilite
İstanbul Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi
Aile Sosyal Destek Programı (Asdep)
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri
Gençlik Merkezleri
Edirne’den Kars’a Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalleri
Vicdan Sesi Projeleri
Hello Türkiye
Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri

GÜCÜN YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı’nda duraklama ya da gerilemeye mahal vermeden, doğru hamleler ile ülkemizi dünyada örnek bir konuma taşıyacağız.
T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri
Milgem Projesi
T629 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri
HÜRKUŞ Temel / Başlangıç / Gelişmiş Eğitim Uçağı
ANKA İnsansız Hava Aracı
Hava Savunma ve Silah Mühimmat Sistemleri
Tahliye Operasyonları
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi
Gökbey
Milgem Projesi
Karadeniz Gazı
FATİH, YAVUZ, KANUNİ ve ABDÜLHAMİD HAN Sondaj Gemileri
Ay Araştırma Programı Projesi (AYAP)
Antalya Diplomasi Forumu (ADF)
Barış İçin Arabuluculuk

BAŞARININ YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı’nda, devletimizin tüm organları ile dünyanın dört bir yanında ilham veren ‘ilk’ ve ‘en’ olma mücadelelerine güç veriyoruz, vereceğiz.
Ay Araştırma Programı Projesi (AYAP)
2022 Yılında Sporcularımızı Başarıları
Yusufeli Barajı ve HES
Marmaray
T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri
T629 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri
• HÜRKUŞ Temel / Başlangıç / Gelişmiş Eğitim Uçağı
ANKA İnsansız Hava Aracı
Sıfır Atık Projesi
Hava Savunma ve Silah Mühimmat Sistemleri
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi
Gökbey
Milgem Projesi
Karadeniz Gazı
FATİH, YAVUZ, KANUNİ ve ABDÜLHAMİD HAN Sondaj Gemileri
Ay Araştırma Programı Projesi (AYAP)
• Dijital Para Sistemleri, Dijital Türk Lirası Çalışmaları
İnsan Merkezli Yapay Zeka
Antalya Diplomasi Forumu (ADF)
TOGG

BARIŞIN YÜZYILI
Türkiye, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ülküsü, ‘ilkeli taraflılık’ ve ‘dengede tam bağımsızlık’ politikasıyla dünyanın en zorlu coğrafyasında sürdürülebilir barışın yegane gücüdür. Milli menfaatler, uluslararası ilkeler ve dengeler gözetilerek Türkiye Yüzyılı’nda hem masada hem de sahada barışı sağlamak ve korumak için çalışıyoruz.
Barış İçin Arabuluculuk
Madrid Zirvesi
Vicdan Sesi Projeleri
Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri
Yeniden Asya Girişimi

BİLİMİN YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı’nda teknik ve akademik bilgilerin harmanlanması ile insana verilen değeri maksimize edecek yaklaşımlar geliştiriyoruz. Bilimsel kulvarda insanlığın yaşam kalitesini artıracak kamu ve özel sektördeki inovatif yatırımlar, teknoloji tabanlı büyümedeki gücümüzün hızı olacaktır.
Eğitimde Dijital Dönüşüm
İnsan Merkezli Yapay Zeka
1 Milyon İstihdam Projesi
Gençlik Merkezleri
Eğitim Destekleri
Mesleki Eğitimler
Ay Araştırma Programı Projesi (AYAP)
• Dijital Para Sistemleri, Dijital Türk Lirası Çalışmaları
• TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

HAKLININ YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı haklılığın güvencesi ve doğruluğun tarafı olacaktır. Dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerin eksiksiz yaşanabildiği, bunların her türlü akıl dışı otorite karşısında korunduğu Türkiye Yüzyılı’nda, Cumhuriyet tarihinin en büyük demokratikleşme hareketini başlatarak demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesi, ideal anlamıyla uygulanabilmesi için siyasi, etnik, mezhepsel ve kültürel tüm farklılıklarımızın haklarına sahip çıkıyoruz.
Dünyada Eşitlikçi Türkiye
• Kamu Görevlilerinin Sendikal Haklarının Genişletilmesi
Aile Sosyal Destek Programı (Asdep)
Milli Aşevi Programı
Koruyucu Aile Hizmeti
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri
İş Sağlığı ve Güvenliği Reformu
Yargıda Bilişim Altyapısı / Teknolojileri
Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yöntemleri
Engelsiz CİMER

VERİMLİLİĞİN YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı’nın verimlilik stratejisi, koşullar ne olursa olsun vatandaşları ve gerektiğinde dünya için hayati öneme haiz her faaliyetin kesintisiz devam etmesi hedefi doğrultusunda; insan, zaman, çevre ve üretim faktörlerindeki verimlilik, bakanlıklarımızın tüm işleyiş ve projelerinin temel konseptini oluşturmaktadır.
Tarımda İnovasyon
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) Projeleri
Yusufeli Barajı ve HES
Yeşil Enerji: HES ve Barajlar
Sürdürülebilir Tarım
Mikromobilite
Çay Fabrikası Yapımı
İstanbul Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi
Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP)

İSTİKRARIN YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı’nda geçmişte olduğu gibi tüm dünyaya karşı her alanda verdiğimiz mücadelemizde istikrarın gücünü bir büyük zafere daha taşıyacağız.
İstanbul Uluslararası Finans Merkezi
Terör ile Mücadele
Yusufeli Barajı ve HES
Yeniden Asya Girişimi

ŞEFKATİN YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı’nda, en önemli devlet yönetim geleneklerimizden şefkati dünyanın tüm mazlum coğrafyalarına da ulaştırmayı hedefliyoruz. Sosyal adaletten sağlığa, eğitimden çalışma hayatına, şefkatin sıcaklığı Türkiye Yüzyılı’nın enerjisi olacaktır.
Aile Sosyal Destek Programı (Asdep)
Vicdan Sesi Projeleri
Tahliye Operasyonları
Dünyada Eşitlikçi Türkiye
• Türkiye’nin Yeşil Hayat Damarları, Ekolojik Koridorlar
Milli Aşevi Programı
Koruyucu Aile Hizmeti
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri
Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP)
Eğitim Destekleri

İLETİŞİMİN YÜZYILI
Türkiye Yüzyılı’nda iletişim; güvenlik ve uluslararası ilişki stratejilerinin, doğru bilginin, bilgiye ulaşılabilirliğin ve enformasyon teknolojilerindeki inovasyonun rotasını çizecektir. Türkiye Yüzyılı, iletişim becerileri ve teknolojileri ile kazanan Türkiye’nin çağı olacaktır.
Hello Türkiye
Karayolu
İstanbul Havalimanı
• Antalya Diplomasi Forumu (ADF)
Yerli ve Milli Pasaport Üretimi
Finansal E Dönüşüm Yolculuğu
İklim Elçileri Projesi
Gençlik Merkezleri
Vidan Sesi Projeleri
Çalışan ve Üreten Gençler Programı
Yeniden Asya Girişimi
Barış İçin Arabuluculuk
• TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali
Kadın Destek Uygulaması (KADES)
Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği Entegrasyon Projesi (KAAN)
Engelsiz CİMER
Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri

DİJİTALİN YÜZYILI
Yalnızca vatanın dört bir tarafında değil, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın da dijital dönüşüm ile en zor zamanlarında dahi yanı başlarındayız. Bilgiye ulaşma hakkının kolaylaştığı ve demokratikleştiği Türkiye Yüzyılı, bu yönde adım atan ülkelere de ışık olacaktır.
Türkiye’nin Dijital Lira Otobanı
E-Nabız Uygulaması
1 Milyon İstihdam Projesi
• Yerli ve Milli Pasaport Üretimi
Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP)
• Finansal E Dönüşüm Yolculuğu
Tarımda İnovasyon
Ticarette Dijital Dönüşüm
Eğitimde Dijital Dönüşüm
Dijital Para Sistemleri, Dijital Türk Lirası Çalışmaları
İnsan Merkezli Yapay Zeka
Antalya Diplomasi Forumu (ADF)
Yargıda Bilişim Altyapısı / Teknolojileri
• TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali
Kadın Destek Uygulaması (KADES)
Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyon Projesi (KAAN)
Engelsiz CİMER

ÜRETİMİN YÜZYILI
Merkezine ‘yerli-milli, yenilikçi ve yeşil’ üretim yönetimi prensibini alan anlayışımız ile tarımdan sanayiye Afro-Avrasya’nın üretim üssü olma yolunda doğru adımlarla ilerliyoruz. Yerli ve milli üretimin uluslararası rekabet gücünü artıracak, milli geliri atağa kaldıracak yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünlerinin üretimi Türkiye Yüzyılı’nın öncelikli devlet politikalarından biri olacaktır.
Çay Fabrikası Yapımı
TOGG
Yusufeli Barajı ve HES
Sıfır Atık Projesi
İş Sağlığı ve Güvenliği Reformu
• TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

İSTİKBALİN YÜZYILI
Güçlüyüz ve yarın daha güçlü olacağız. Milletimizin azmi ve güçlü yönetim yapımız ile Türkiye Yüzyılı’nı gıpta edilecek bir istikbale dönüştüreceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile geçmişten aldığımız ilhamı günümüze yatırım yaparak bir gelecek kurmayı hedefleyen Türkiye Yüzyılı geleceğin öngörülebilirliğini temsil edecektir.
• Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi
İklim Elçileri Projesi
Mikromobilite
• İstanbul Uluslararası Finans Merkezi
• Türkiye’nin Yeşil Hayat Damarları, Ekolojik Koridorlar
Salda Gölü Koruma Projesi
İstanbul Atatürk Havaalanı Millet Bahçesi
TOGG
Çalışan ve Üreten Gençler Programı

Yorumlar (0)