banner565

banner472

banner458

banner457

Güneş enerjisi depolama sistemleri için güç birliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Kalyon PV Ar-Ge Merkezi, yenilikçi güneş enerjisi depolama sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla yaptığı işbirliğini genişletti.

YEŞİL EKONOMİ 01.09.2023, 00:01 21.09.2023, 10:25
20792
Güneş enerjisi depolama sistemleri için güç birliği

Kalyon PV Ar-Ge Merkezi yetkilileri ve HKÜ akademisyenlerinin katılımı ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen işbirliği toplantısının ardından, güneş enerjisinin depolanması ve verimli kullanılmasına yönelik farklı batarya teknolojilerinin karşılaştırmalı analizini hedefleyen proje devreye alındı.
HKÜ Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, “İlgili proje, enerji sektöründe sürdürülebilirliğin ve verimliliğin artırılması için önemli bir veri kaynağı oluşmasına da öncülük edecektir. HKÜ ve Kalyon PV Ar-Ge Merkezi işbirliğiyle bu alandaki araştırmaların ilerlemesine ve hayata geçirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, “Ar-Ge Merkezi’mizde ürettiğimiz yenilikçi panellerin HKÜ’de anbean takibini yapabileceğiz. Buradan elde edeceğimiz çıktıların hem bilim dünyasına olumlu geri dönüşler sağlayacağına hem de öğrencilerimize sektör deneyimi için bir zemin oluşturacağına inanıyoruz. Geleceğin teknolojilerini üreten bir marka olarak öğrencilerimizin hayatına dokunmayı da oldukça önemli buluyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
banner557