banner565

banner472

banner458

banner457

Ödüller, ‘Dünyada Sürdürülebilir Ekonomi’ alanında verildi

Kadir Has Üniversitesi tarafından, üniversitenin kurucusu ve hayırsever iş insanı merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak ve tüm hayatı boyunca bilime, insanlığa ve eğitime verdiği hizmetleri taçlandırmak için 2003’ten beri verilen Kadir Has Ödülleri, bu yıl  ‘Dünyada Sürdürülebilir Ekonomi’ alanında büyük başarılara imza atan ve bu alandaki araştırmalara katkı sağlayan bilim insanlarına verildi.

YEŞİL EKONOMİ 01.04.2023, 00:01 26.04.2023, 09:24
21645
Ödüller, ‘Dünyada Sürdürülebilir Ekonomi’ alanında verildi

Kalkınmacı devlet ve küresel politik ekonomi, kalkınmanın ekonomi politiği, küreselleşmenin ve demokrasinin geleceği, yükselen güçlerin karşılaştırmalı politik ekonomisi ile Avrupa ve Türkiye politikaları konuları üzerine yaratıcı ve çığır açıcı çalışmaları, bu konular üzerine sunduğu özgün dersler ve titiz eğitmenliğinden dolayı Prof.Dr. Ziya Öniş, ‘Üstün Başarı Ödülü’ aldı.
Doç. Dr. Bengi Akbulut, kalkınmanın politik ekonomisi, politik ekoloji, kırsal ve çevresel dönüşüm, ekosistem ve ekonomi arasındaki teknolojik ve toplumsal ilişkiler; iklim krizine karşı adil dönüşümün politik ekonomisi alanlarında özgün ve yaratıcı çalışmaları ile ‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü’nün sahibi oldu.

Yorumlar (0)
banner557